Bandırmaya yapılacak arıtmayı anlattı

Bandırmaya yapılacak arıtmayı anlattı

BASKİ Genel Müdürü mecliste sunum yaptı

Bandırma Belediyesi’nin şubat ayı toplantısına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Bölge Müdürü İzzet Günay, Bandırmanın “Livatya” bölgesinde yapılacak arıtma tesisi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Büyükşehir’den gelen birçok yetkili müdürün yanı sıra CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç ve yönetim kurulu, Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir topluluğun izlediği sunumu sırasında proje için başvurunun 2006 yılında, dönemin Bandırma Belediye Başkanı M. Cemal Öztaylan döneminde yapıldığını, 2009 yılında Sedat Pekel’in döneminde konunun takip edildiğini belirten Günay, şunları söyledi:

“2014 yılında imza altına aldığımız proje, Livatya’da, 100 dönümlük bir alanda, 20 bin metre kare içinde uygulanacaktır. Yüzde 86’sı Avrupa fonlarından hibe, kalan bölümü ise öz kaynaklar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan karşılanacak projenin yatırım bedeli 30 milyon Euro olacaktır. Yatırım devreye alındıktan bir süre sonra körfez temizleneceğinden bölgede denize girilebilecektir. Bu tesis, kesinlikle koku yapmayacaktır.”

Günay, halen Bandırmaya tüm çeşmeler dahil 734 bin noktadan su verildiğini belirterek, bu suyun yüzde 40-45 oranında kaçak durumda olduğuna dikkati çekti. İzzet Günay, “Bu proje devreye alındığında ilçeye giren su kaçağı da ortadan kalkacaktır” dedi.

BASKİ Genel Müdürü Günay, ülke düzeyinde toplam 90 başvuru içinde Bandırmanın 21. sırada projeler arasına alındığını, 174 bin kişi kapasiteli olacağını, 2050’ye göre dizayn edileceğini, ancak daha sonra da geliştirilebileceğini, ihale aşamasının ardından 24 ayda tamamlanacağını açıkladı.

Günay’ın sorulara da yanıt vermesinin ardından Bandırma Belediyesi eski başkanı Sedat Pekel de bir konuşma yaptı. ÖNDER BALIKÇI



Mehmet Berkman
8.02.2020 22:28:15
Evt bandırma halkına yapılan hizmetler doğru olarak geri döner ve hakkınida verirler...bandırma belediyesi livatyaya küçük bütçesi ile iki körfezi birleştiren kanal yapar su geçişi yapar ise ulaşım için yararı olur genişliği ne kadar büyük olursa geliri artar. (merkezi hükümet, büyükşehir belediyesi nasıl aşar bilemem) kanal İstanbulu konuştuğumuz bu günlerde kazma vurmak bile ilçe yi tavan yapar.. başarılar diliyorum

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli