Bandırma’ya Tıp Fakültesi geliyor

Bandırma’ya Tıp Fakültesi geliyor

Bandırma, Erdek ve Gönen devlet hastanelerinin başhekimleri: “Mutlulukla karşılıyoruz”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesi içinde Tıp Fakültesi kurulmasının kesinleşmesi, Bandırma, Erdek ve Gönen devlet hastanelerinin başhekimlerini de mutlu etti.

Her üç ilçenin başhekimlerinin de görüşleri şöyle:

ETHEM KARPUZ (Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi)

“Bu karara tabii ki çok sevindim. Bandırma, bu fakülteyi çoktan hak etmişti. Bu fakültenin kurulmasına Bandırma Devlet Hastanesi’nin yıllardır süren özverili hizmetinin de katkısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hastanemiz, bir bölge hastanesi gibi çalışıyor. Bandırma’nın yanı sıra Erdek, Manyas, Gönen, adalar, hatta Susurluk’tan bile hastalar geliyor. Yılda 1 milyon kişiye poliklinik muayenesi yapıyoruz. Her yıl acil servisimize 220 bin hasta geliyor. Yılda 25 bin ameliyat yapıyoruz. Bursa Tıp Fakültesi artık hasta yükünü kaldıramaz duruma gelmişti. Bu nedenle Bandırma’ya bir Tıp Fakültesi kurulması kararını büyük mutlulukla karşılıyorum. Bu fakülte, başta onkoloji olmak üzere çeşitli branşlarda Bandırma Devlet Hastanesi’nin yükünü ortadan kaldıracaktır. Bandırma gibi sosyo-ekonomik açıdan güçlü bir kent için büyük kazanım olacaktır. Tıp Fakültesi’nin kurulmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

YALÇIN DÜKER(Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Başhekimi)

“Bandırma’ya Tıp Fakültesi kurulması yalnız Bandırma için değil, Erdek, Gönen, Manyas ve tüm Güney Marmara için büyük kazanç olacaktır. Tıp Fakültesi yöremiz için büyük kazançtır. Hem eğitim amaçlı, hem de çeşitli hastalıklara deva olmak üzere hizmet verecek bu fakülteyi tüm sağlık çalışanları adına mutlulukla karşılıyorum.”

ERSİN ATICI (Gönen Devlet Hastanesi Başhekimi)

“Tıp Fakülteleri Çanakkale, Bursa ve Balıkesir’de vardı. Şimdi de Bandırma’da kuruluyor. Sağlık açısından büyük kazanç. Bandırma Devlet Hastanesi’nin de fakültemizin kurulacağı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin yanında olması, ilk yıllarda iki kurumun da entegre çalışmasını sağlaması açısından büyük avantaj oluşturacaktır. Bu fakülte için diğer önemli bir avantaj ise Bandırma’nın, İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük kentlere yakınlığıdır. Buna bağlı şekilde bu büyük kentlerden önemli profesörler, Bandırma Tıp Fakültesi’ne gelerek hizmet sunabilir.”  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ Fakültesi geliyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli