Bandırma´ya yeni yurtlar geliyor

Bandırma´ya yeni yurtlar geliyor

Bin yüz kişilik yurdun yapımı sürüyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ndeki öğrenci sayısı 14 binlere yaklaşırken, yurt binası ihtiyacının giderilmesi amacıyla girişimler sürüyor.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, hâlen Bandırma´da, üniversite ve yüksek okul öğrencileri için iki kız, bir erkek öğrenci yurdu bulunduğuna dikkati çekerek, bu yurtlarda kalan öğrenci sayısının 1700 dolayında olduğunu açıkladı. Yine, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu´nun ilk etapta bin 100 kişilik olarak planlanan öğrenci yurdu yapımının sürdüğünü aktaran Yazar, "Ayrıca, aynı kurum, Bandırma´ya bin kişilik yeni bir öğrenci yurdu kazandırmak için bizden 30 dönümlük yer istedi. Daha önceden, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, spor salonu yapımı için tahsis ettiğimiz bir yer vardı. Bu yeri, yeni yurt yapımı için ilgili kuruma vermeyi düşünüyoruz. Bu konuda üniversitemizin yetkilileriyle görüşüyoruz" dedi.

Bu yurdun da yapımı durumunda, Bandırma´daki yurt kapasitesinin 5 binlere yükseleceğinin altını çizen Yazar, bu kapasitenin de öğrenciler için yeterli olacağını belirtti. ÖNDER BALIKÇI

Bandırma Kız Yurdu

/resimler/2019-10/9/1806367821872.jpg



Anahtar Kelimeler: Bandırma yeni yurtlar geliyor
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli