Bandırma´ya 150 bin Euroluk yatırım

Bandırma´ya 150 bin Euroluk yatırım

Bandırma´da kurulacak ?Yüksek güç laboratuvarı? projesi buluşması

 TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu Ömerli-Erikli arasına yapılması planlanan ?Yüksek güç laboratuvarı? için Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı ziyaret etti.

/resimler/2018-10/26/1456050041204.jpg

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretin ardından gazetecilere bilgi veren Dursun Mirza, güç labratuvarın bir devlet yatırımı olduğuna işaret ederek, maliyetinin 150 milyon Euro olduğunu söyledi.  Bandırma Belediyesi olarak çevreye duyarlı yatırımdan yana olduklarını aktaran Mirza, güç labratuvarının bacalı bir sanayi olmadığını ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını belirtti. Mirza, ?test merkezi, trafo kontrol merkezi olarak da tanımlanıyor. Türkiye´de ve yurt dışında üretilen trafoları onaylıyor. Sonra bunlar satışa giriyor. Türkiye´de ilk olacak bir tesis. Benim tahminlerime göre 150 milyon Euroluk bir yatırım, Ömerli ve Erikli mahalleleri arasındaki yaklaşık 300 dönümlük bir alana yapılması planlanıyor. Kamu arazileri TEDAŞ´a geçmiş durumda, bizim ve Büyükşehir tarafından planlamaları yapılıyor. Bunlar tamamladıktan sonra yatırıma başlanacak. Bir firma ile beraber çalışıyorlar. Önce orada makineler için bir ihale yapılacak, binalar için çalışmalar yapılacak. 2019 yılında başlaması bekleniyor yatırımın. 2019 yılı sonunda kazma vurulacak. Bunların ardından kurulum ihaleleri yapılacak. 2020 içinde de son aşamaya, test aşamasına girmesi ve 2021´de de devreye girmesi gibi bir durum var.?dedi.

/resimler/2018-10/26/1945277568189.jpg

Yapılacak yüksek güç labratuvarının çevreye herhangi bir zararı olmadığı ve Bandırma Belediyesi olarak konuyla ilgili her desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Mirza, ?Bacasız bir sektör atık üretmeyen bir sektör, trafo ve elektromekanikçilerde bu bölgeye gelebileceği söyleniyor. Bu konuda 40-50 milyon lira dışarı paramız gidiyor. Tam tersine artık trafolar buraya gelecek. Bu yatırımın engellenmemesi lazım. Bandırmamız için de önemli bir yatırım. Burada çalışacak insanlar üst düzey teknik elemanlar olacak. Ülkemizin yararı ön planda olduğu için elimizden gelen desteği veriyoruz.?diye konuştu.



Emre Bandırma
26.10.2018 17:16:35
Değerli Başkan´ımıza bir sorum olacak. Şimdiye kadar yapılmış olan ve bundan sonra yapılacak olan yatırımlar ile ilgili çevre kirliliği açısından ne gibi çalışmalar yapıldı ya da yapıldı mı? Yapıldıysa niye paylaşılmadı. Yoksa rant uğruna canım Bandırma´yı fena mı ettik. Şu ana kadar olarak sanayileşmenin getirdiği sağlık sorunları ile ilgili yapılan araştırma var mı? bölgemizdeki kanser araştırmaları ne denli arttı, bunların nedenleri neler? Ben vatandaş olarak nasıl oy kullanma hakkında sahip isem bunlar ile ilgili gerçekleri bilmek, konuşmak, tartışmak hakkım. Siyaset gereği yuvarlak cümleler kurup olayları geçiştirmezsiniz umarım.Zira giden geleceğimizdir, giden BANDIRMA´dır.! Bunların vebalide ayrı tabi. Saygılarımla.

Anahtar Kelimeler: Bandırma Euroluk yatırım
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli