Bandırmaspor´un yönetimi zayıf

Bandırmaspor´un yönetimi zayıf

Bandırmaspor´un eski genel kaptanı Ünal Yamaner: ?Karlahan yönetiminin en büyük hatası sezon başında kümede kalma mücadelesi verecekleri açıklamasıdır?

Bandırmaspor Kulübü eski yöneticisi ve genel kaptanı Ünal Yamaner, ?Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göksel Karlahan´ın iyi niyetinden hiç kuşkum yok, ancak yönetim kurulu çok zayıf? dedi.

1976-1984 yılları arasında Bandırmaspor Kulübü yönetim kurullarında görev alan Yamaner, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu.

Bandırmaspor yönetiminde görev yapmanın her dönemde zor olduğunun altını çizen Yamaner, şunları aktardı:

?Kuruluşundan bu yana Bandırmaspor´un hep maddi sorunları oldu. Bizim dönemimizde kulübümüzün en önemli gelir kaynağı, Ramazan aylarında oynattığımız tombalaydı. Bu gelir, o zamanın parasıyla 500-600 bin lirayı bulurdu ve her çeşit borcumuzu bu paradan öderdik. Daha sonraki yıllarda tombala yasaklandı. O yıllarda ayrıca Bandırma´daki işadamları da kulübe maddi destek sağlardı. Şimdi ise Bandırmaspor´u seven işadamı kalmadı.?

/resimler/2018-12/18/0003271365175.jpg

               "BANDIRMASPOR ÜLKE DÜZEYİNDE BİR MARKA"

Bandırmaspor´un yurt düzeyinde tanınan bir marka olup Bandırma´nın ismini en iyi şekilde duyurduğuna işaret eden Yamaner, bordo-beyazlı takımın şu anda küme düşme hattında bulunmasına çok üzüldüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırmaspor´u yönetmek elbette ki çok zor. Bu yıl 2. Lig´den düşersek, 3. Lig´de bile kalmamız çok zor olur. Amatör lige kadar ineriz ki bu durum, Bandırmaspor´un yok olması anlamına gelir. Göksel Karlahan, başkanlığa kendi isteğiyle, ?Ben göreve talibim´ diyerek geldi. Eğer göreve isim yapmak için değil, hizmet vermek amacıyla geldiyse bu işin altından mutlaka kalkmalı. Ancak Karlahan kardeşim, zayıf bir yönetim kurulu oluşturdu. Yönetimde futbolun içinden gelen, yöneticilik deneyimi bulunan isim hemen hemen hiç yok. Günümüz futbolunu menajerler sardı. Menajerlerle transfer yapmak doğru değildir. Takımın eksik yönlerini çok iyi belirleyip nokta transferlere yönelmek gerekir. Karlahan yönetiminin, ara transferde buna çok dikkat etmesi, moralini bozmadan ve elini de cebine atarak doğru transferler yapması gerekir.?

/resimler/2018-12/18/0011301530879.jpg

             "Vefa yılı" açıklaması yönetimin büyük hatası 

Yönetim kurullarının inisiyatif kullanarak, seyircilerden de etkilenmeyip doğru kararlarla kulübü yönetmeleri gerektiğine dikkati çekerken, Göksel Karlahan yönetiminin en büyük hatasının, bu sezonu ?vefa yılı? ilan ederek kümede kalmak için mücadele edeceklerini açıklaması olduğunu vurgulayan Yamaner, şöyle konuştu:

?Bandırmaspor gibi bir kulübün başkan ve yöneticileri, takım kadrosu zayıf bile olsa ?Bu sezon kümede kalmaya çalışacağız´ demez, dememeli. Derse futbolcularını maçlara motive edemez. Göksel Karlahan yönetimi bu önemli hataya düştü. Artık bundan sonra yeni hatalar yapmamalı. Ara transferde, eski futbolcuları arasında olup hâlen menajerlik yapan doğru isimlerden yararlanmalı. Bunların başında Hayrettin Kılıç geliyor.?

/resimler/2018-12/19/1056481321393.jpg

                   "AMATÖR LİGLERİN KALİTESİ ÇOK DÜŞTÜ"

Yöneticilik yaptığı yıllarda Bandırmaspor takımının ağırlığını Bandırma´nın amatör takımlarından aldıkları oyuncuların oluşturduğunu belirten Yamaner, şunları söyledi:

?Tabii ki o yıllarda Bandırmaspor´un altyapısı da iyiydi. Oradan da oyuncular aldık ama asıl nüvemizi Bandırma´nın diğer amatör takımlarında forma giyen gençler oluşturuyordu. Bunlar arasında hemen aklıma ilk gelenler, Evrens, Muzaffer, Etispor´dan aldığımız Hasan Demir(K.Hasan), Nejat ve Kenan Sezen(Pali Kenan) oluyor. Bu arada Bursa amatör liglerinden de çok sayıda oyuncu almıştık. Bunlardan bazıları Kemal, B. Ethem, K. Ethem, Necati, Hayrettin ve Hayri´dir. Tabii şimdi biraz sivrilen her amatör futbolcu hemen en azından 3. Lig´e giderek profesyonel olduğundan amatör liglerin kalitesi çok düştü.?

/resimler/2018-12/19/1100143669167.jpg

                "BAGFAŞ, HİÇBİR ZAMAN KULÜBÜ ALMAK İSTEMEDİ"

Bandırma´da, ?Bandırma Gübre Fabrikaları(BAGFAŞ), Bandırmaspor´u almak istedi ama yöneticiler vermedi? gibi bir sözün yıllardır dile getirildiğine dikkati çeken Bandırmaspor´un eski yöneticisi Ünal Yamaner, ?BAGFAŞ´ın hiçbir zaman böyle bir talebi olmadı. BAGFAŞ, yıllar önce takımımız düşme hattı içindeyken kulübe sadece 1 milyon liralık bir bağış yaptı, o kadar!? dedi.

Yönetimde görev yaptığı dönemlerde teknik direktör olarak Rıdvan Kösemihal, Seracettin Kırklar, Muhittin Kapçak, Erkan Velioğlu ve Hilmi Kiremitçi ile çalıştıklarına işaret eden Yamaner, ?Hepsi değerli hocalardı. Ancak Hilmi Kiremitçi´nin yeri benim için ayrıydı. Çünkü ne zaman hocasız kalsak ve onu çağırsak hep koşa koşa gelirdi? diye konuştu.

Yamaner, son yıllarda Bandırmaspor´a başkanlık yapanlardan en çok Mehmet Kılkışlı´yı takdir ettiğini sözlerine ekledi.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırmaspor yönetimi zayıf
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli