Bandırma'nın öncelikli beklentilerini gündeme taşıdı

Bandırma

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin Balıkesir'deki koordinasyon toplantısında imar ve trafik sorunlarına temas edip, çözüm önerisini sundu

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin Vali Hasan Şıldak’ın katılımı ile Balıkesir, Altın Otel’de yapılan Oda ve Borsa Başkanları istişare toplantısında Bandırma’nın trafik ve imar sorunlarını dile getirdi, çözüm önerisinde bulundu.

Ticaret Borsası yönetim kurulu Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek,  Genel Sekreter Ertunç İşbay’ın katıldığı istişare toplantısında oda ve borsa başkanları ilçelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme taşıyarak Vali Hasan Şıldak’ı bilgilendirdiler.

Bandırma’nın beklentileri imar planı beklentisi yanı sıra yurt sorunu ele alındı.

Bandırma Ticaret Borsası yönetim kurulu Başkanı Halit Sezgin Valilin nezdinde ki toplantıda Bandırma’nın trafik sorunları ve kentin imar planlarını gündeme taşırken 2021-2022 eğitim öğretin döneminde yüksek öğretim anlamında yaşanan barınma sorunları dile getirdi.

Başkan Sezgin “Bandırma gündemini meşgul eden en büyük sorun trafik sorunudur. Öncelikli olarak Bandırma AVM önünde devam eden köprülü kavşak çalışması kent içi trafiğin rahatlamasını ve Gönen, Erdek, Biga ve Çanakkale şehirleri bağlantısını sağladığı için bir an önce bitirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Ayrıca Bandırma girişinde 13. km bulunan Bursa, Balıkesir Şehirlerarası yol ayrımından Çanakkale, Biga, Gönen kavşağına çıkacak olan araçlar kent içi trafiğine girmeden Bandırma-Çanakkale yolu Gönen kavşağına bağlanan yeni bir karayolu yapılması ile Bandırma kent içi trafik problemine kökten çözüm getirecektir, Böyle bir uygulama aynı zamanda hem vakit, hem nakit akaryakıt tüketimi önleyeceği gibi, milli ekonomiye yararlı bir yatırım olacaktır. Bandırma’da iş dünyası tarafıma bizlere iletilen bilgi ve talepler değerlendirerek, kişisel düşüncelerimizi de katarak belirtmek isterim.” Dedi.

Başkan Halit Sezgin, Bir diğer sorun ise 1/5000 lik planların halen yapılmadığına dikkat çekerek, “1/5000 lik planların yapılmamış olması kentte birçok imar sorununa neden olmakta. Özellikle otelden öğrenci yurduna dönüştürülmek istenen yerlerde problemler ortaya çıkıyor. Bu da yurt sorununu etkileyen önemli bir faktör olmakta. Bandırma için öncelikle Büyükşehir belediyesi tarafından 1/5000 planlamalar yapılmalı ve ardından 1/1000 ölçekli planlar Bandırma Belediyesince üretilmelidir.” diyerek Bandırma’nın sorunlarını dile getirdi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı