Bandırma’nın il olmasıyla ilgili ikinci toplantı yapıldı

Bandırma’nın il olmasıyla ilgili ikinci toplantı yapıldı

Bandırma’nın il olmasıyla ilgili ikinci danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Bandırma’nın il olmasıyla ilgili ikinci danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Bandırma Ticaret Odası tarafından, Oda salonunda gerçekleşen toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Atak, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Bandırma’nın il olmasıyla ilgili izlenecek yol ve gerçekleştirilmesi gereken girişimler konusunda düşünce alışverişinde bulunuldu. Danışma kurulu toplantısında, Bandırma’nın il olması konusunun siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiği vurgulanırken, “Bandırma’nın yıllardır hak ettiği il unvanına kavuşması için BANDIRMA PARTİSİ olarak hareket edilmeli, Bandırma ve il olunduğu takdirde Bandırma’ya bağlanması olası Erdek, Gönen, Manyas, Susurluk ve Adalar’ın tüm dinamikleri ile birlikte, el ele verilerek çaba harcanmalıdır” düşüncesi ağırlık kazandı.

BTO Başkanı Yılmaz:

“Bandırma, il olmayı hak eden ilçelerin başında geliyor”

Bandırma’nın il olmasıyla ilgili toplantının ev sahipliğini yapan Bandırma Ticaret Odası Başkanı (BTO) Âdem Yılmaz, toplantının ilk konuşmasını gerçekleştirdi. 

Yılmaz, şunları söyledi:

“Bandırma, coğrafi konumu, ekonomik durumu, sosyal gelişmişlik düzeyi, sürekli artan ticaret ve sanayi hacmi gibi avantajları ve il merkezine olan uzaklığının sıkıntılarını yaşıyor olması sebebiyle yıllardan beri il olmayı arzu eden, bunu her fırsatta dile getirip bu konuda çaba gösteren bir şehir.

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, milletvekili adaylarına taleplerimizi iletmek üzere Funda Başkan, Can Başkan, Şerafettin Başkan ve Mehmet Ali Ozar ile birlikte Ankara’ya, siyasi parti merkezlerine ziyaretler gerçekleştirmiştik. Bu ziyaretlerimizde de Bandırma’nın mevcut durumu, sorunları ve beklentileri ile ilgili bir taslak hazırlayıp sonucunda da il olma isteğimizi belirtmiştik. Her fırsatta bu talebi dile getirip, konunun sürekli gündem olmasına çaba gösterdik. 

Konu bu kadar gündemde ve belki de amacına ulaşmaya ilk kez bu kadar yakınken; daha önce Belediye Başkanımız Sayın Tolga Tosun’un başkanlığında Bandırma Belediyemiz tarafından Bandırma’nın il olması konusunda yapılan toplantının ikinci ayağını burada düzenleyerek tek ses olduğumuzu göstermek istedik. 

Bu süreçte, en önemli konulardan biri isteğimizin gündemde tutulması ve kamuoyunun beklentisinin artarak devamının sağlanmasıdır. Bu noktada basınımıza çok iş düştüğünün farkındayız. Onların bu süreçte desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz.

Konu siyasetin gündemine düşmeden önce, üniversitemizin değerli akademisyenleri ile birimlerimiz arasında yapılan görüşmelerde, Bandırma’nın potansiyelini gözler önüne serecek detaylı bir raporlamanın yapılması yönünde adımlar atılmaya başlanmıştı. Bahse konu raporunda tamamlanması ile birlikte, Bandırma’nın fotoğrafını tüm yönleriyle çeken çok değerli bir yayının çıkacağına inancım tamdır.

“Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il” projesinde il olma şartları olarak basında yer aldığı şekliyle; nüfus, il merkezine uzaklık, şehirleşme, ulaşım durumu, hinterland, ekonomik çeşitlilik ve eğitim durumu gibi şartların aranacağı belirtilmektedir. Sayılan şartların hepsi ilçemizde fazlasıyla mevcuttur. Bu nedenle belki de il olmayı en çok hak eden ilçelerden olan şehrimizin bu özleminin dinmesi için yapılacak her organizasyon ve atılacak her adımda Bandırma Ticaret Odası olarak bizler orada olarak ve şehrimizin gelişimi için ne gerekiyorsa elimizden geleni fazlasıyla yapacağımızı buradan tüm Bandırma’ya bildiriyorum.”



Atilla Ögel
20.06.2023 15:41:45
Bandırma 1960 li yıllardan beri il olmayı hak ediyor.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı