Bandırma’nın gururu

Bandırma’nın gururu

Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi olan Nezih Seçkin, Bandırma’da doğdu.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi olan Nezih Seçkin, Bandırma’da doğdu. Bugün aramızda bulunmayan ve uzun yıllar ilçemizde görev yapan, avukat Gazanfer Seçkin ile Doktor Beyza Seçkin’in oğulları olan Nezih Seçkin, 5 yaşında müziğe başladı.17 yaşında Ankara Devlet Konservatuvarı’nın piyano yüksek bölümünden Mithat Fenmen’in öğrencisi olarak, pekiyi derece ile mezun oldu. Aynı yıl Viyana Müzik Akademisi’nin piyano ve orkestra şefliği bölümlerini kazanıp, her iki bölümü de 4 yıl içinde bitirerek diploma aldı.

Bandırmalıların gurur abidesi olan Seçkin, Viyana’da piyanist olarak Mozart yorumu ile beğeni toplarken, Macaristan‘da yönettiği Haydn senfonilerindeki yorumu ile Macar basınından büyük övgü aldı.

Almanya’da 30 yıla yakın Lüneburg, Koblenz, Hidesheim, Dortmund Operalarında görev yaptı.

Burada sayısız opera, operet, müzikal, bale, konser ve turneler yönetti.Dortmund Enstrüman Cemiyeti Senfonik Orkestrası’nda 4 yıl müzik direktörlüğü yaptı.

Polonya, Macaristan ve Hollanda orkestraları ile Almanya, İsviçre,Hollanda, Belçika ve Danimarka’da sayısız turneler yönetti.

Amerika, Romanya ve Slovakya’da konuk şef olarak bulundu.

Sanatçı, Türkiye’deki senfonik orkestralarda konuk şef olarak konserler yönetti. Efes ve Aspendos festivallerinde görev aldı.

Mersin Devlet Konservatuvarı’nın kurucularından olan Seçkin, Mersin, İzmir ve Ankara Operalarında müzik direktörlüğü yaptı.

2001 yılında İstanbul Operası’nın kadrolu orkestra şefi oldu.Daha sonra Almanya’da Lüneburg Operası’nda 1. orkestra şefi olarak görev yürüttü. Haber Ahmet PESEN

 Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi olan Nezih Seçkin'in annesi Dr. Beyza Seçkin Bandırma'nın saygın ve yardımseven hekimlerinden birisiydi.

Şef Nezih Seçkin'in Babası Av. Gazanfer Seçkin, Annesi Rd.Beyza Seçkin uzun yıllar yaşadıkları Bandırma'da isimleri hep yardımseverlikleri ile anılmıştı.



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ gururu
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu