Bandırma'nın "Gastronomi" şampiyonları

Bandırma

20. uluslararası “Dünya lezzetleri burada” Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından kıtalar arası unvanı bulunan Uluslararası Mutfak günleri ve 13-16 Aralık Dünya Aşçılık festivalinden madalya ile döndüler

20. uluslararası “Dünya lezzetleri burada” Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından kıtalar arası unvanı bulunan Uluslararası Mutfak günleri İstanbul Tuzla'da yapıldı.

İsveç, Almanya, İspanya, Fas, Cezayir, Makedonya'nın yanı sıra 30 ülkeden 78 farklı kategoride 1.500 yarışmacının 70 Özel jürinin katıldığı “13-16 Aralık Dünya Aşçılık festivali” bir kez daha büyük ilgi gördü.

Festival kapsamında önceki, yıllardan madalya sahibi Bandırma Hafsa Sultan mesleki ve Teknik Anadolu lisesi 11. sınıf Öğrencisi Tuana Bodur, “kelle peynirli Tortellini”  isimli makarna tabağı ile Altın Madalya, 12. sınıf öğrencisi Songül Sansa “Portakal sos eşliğinde Cevizli sarma” isimli tatlı tabağı ile Altın Madalya, 12. sınıf öğrencisi Elanur Demir “Pander Et” isimli ana yemek tabağı ile gümüş madalyanın sahibi oldular.

Hafsa Sultan Anadolu Teknik Meslek lisesi müdürü Gülsevim Kaçar, Beraberinde İstanbul Tuzla'da gerçekleştirilen "gastronomi" yemek festivaline katılarak kente 2 altın 1 gümüş madalya ile dönen Tuana Bodur, Songül Sansa ve Elanur Demir ile öğrencilerin mihmandarı öğretmenleri ile birlikte geldikleri Milli Eğitim İlçe Müdürü Mutlu Aslan'dan takdir ve övgü aldılar.

Milli Eğitimdeki başarı buluşmasında 20. Uluslararası "gastronomi" festivalinde madalya kazanan öğrencileri kutlayan İlçe Müdürü Mutlu Aslan, öğrenciler ve öğretmenleri takdir ve teşekkür belgesi ile taltif ederken, yarışmada 2 altın 1 gümüş madalya kazanan Tuana Bodur, Songül Sansa ve Elanur Demir'i ayrıma kurumsal armağanla ödüllendirdi.



OSMAN VATANDAŞ
20.12.2023 16:42:20
Her gün imam hatip açacağınıza meslek lisesi, fen lisesi açın. Öğretmen liselerini açın. Helal olsun bandırmalı genç kardeşlerimize iş bizim gururumuz

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı