Bandırma´nın ikinci spor kitabı

Bandırma´nın ikinci spor kitabı

?Bandırma´da Sporun Nefesi? yayınlandı

Bandırma´nın ikinci spor kitabı yayınlandı.

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen´in hazırladığı ?Bandırma´da Sporun Nefesi? isimli kitap, Bandırma Belediyesi kültür hizmetleri kapsamında basıldı.

Kitapta, 1920´li yıllardan günümüze Bandırma´nın tüm spor dallarında kurulan kulüpler, başarılı sporcular ve birbirinden ilginç anılar yer alıyor.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´nın birçok alanda olduğu gibi spor alanında da çok başarılı bir geçmişe sahip bulunduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

?Bandırma´mız başta futbol olmak üzere güreş, kürek, bisiklet gibi çeşitli spor dallarında bu güzel kentin yetiştirdiği çok önemli sporcular ortaya çıkmıştır. 1930´lu yıllarda Bandırmalı Kara Ali Acar, Kırkpınar´a adeta ambargo koymuş, dört yıl başpehlivanlığı kazanmıştır. Oğlu Hasan Acar ve torunu Sabri Acar da başpehlivanlık kürsüsünde Bandırma´nın gururu olmuşlardır. Bandırmaspor, bu kentin önemli markalarından biri olarak her zaman baş tacımız olmuş, basketbolda yaptığı çok önemli yatırımlarla Bandırma´yı bu spor dalında da önemli bir konuma getiren Banvit ile spor tarihimiz daha da zenginleşmiştir. Bu bilinen zenginliklerin dışında Bandırma´nın çok zengin bir spor geçmişi bulunuyor. Daha önce 2007´de yayınlanan ?Bandırma´nın Spor Yolculuğu´ adlı kitapta önemli bilgi ve belgeler yayınlanmıştı. Aradan geçen sürede yeni ulaşılan belgelerle bu çalışmanın daha kapsamlı biçimde basılmasının kentimize önemli bir kültürel kazanç sağlayacağı düşüncesiyle Bandırma Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen, yeni araştırmaların ışığında güzel bir belgesel kitap ortaya çıkardı. Kendilerini kutluyor ve tüm Bandırma adına teşekkürlerimi sunuyorum.?

Belgesel kitabın yazarları Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen de 2007´de yayınlanan ?1920´den 2007´ye Bandırma´nın Spor Yolculuğu? kitabının ardından ?Bandırma´da Sporun Nefesi? isimli kitabı yayınlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ?Beğenerek okuyacağınızı düşündüğümüz bu kitabın, gelecekte yeni araştırmalara ışık tutacağına inanıyoruz? dediler.



Anahtar Kelimeler: Bandırma ikinci spor kitabı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli