Bandırmalı Uçansu, Kutlar’ı andı

Bandırmalı Uçansu, Kutlar’ı andı

Bandırmalı Hülya Ozar Uçansu, Onat Kutlar’ı unutmadıklarını belirtti.

Bandırmalı Hülya Ozar Uçansu, Onat Kutlar’ı unutmadıklarını belirtti.

Uçansu, “Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri” başlıklı yazısında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Bundan 29 yıl önce, 11 Ocak 1995’te, ülkemizin önde gelen seçkin aydınlarından Onat Kutlar’ı, The Marmara Oteli’nin altındaki Opera Pastanesi’ne konulan terörist bir bombayla kaybettik. 

Balık hafızalı toplumumuz onu unutmadı, dostları unutulmaması için her vesileyle onu anıyorlar. 

2023 yılında genç bir adam Önder Esmer, sinema tarihimizde ilk kez Türk Sinematek Derneği’nin kuruluşu ve Onat Kutlar hakkında bir belgesel hazırladı: ‘Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri’

Yaratıcı yönetmen Tuvana Günay ve yapımcı Matthias Kiska Önder’le birlikte çalıştılar. Film, son bir yıldır İstanbul, Adana Altın Koza, Ankara gibi festivallerde gösterime sunuldu, beğeniyle karşılandı. Son olarak Boston Film Festivali’nden özel bir mansiyonla döndü. Dijital Sinema Platformu MUBİ’nin yöneticisi Cem Altınsaray, ‘Bu bizim görevimizdi’ dedi. Belgeselin sponsorluğunu üstlenen kurum Mey/Diageo’nun iletişim danışmanı Banu Zeytinlioğlu-MUBİ işbirliği ile 10 Ocak’ta çok başarılı bir basın gösterisi gerçekleştirdi. 

Onat Kutlar’ı geçmişin karanlığına bırakmama ve bizler yaşadıkça onu yaşatma, hatırlatma ve tanıtma görevini genç kuşak bizlerden teslim aldı. Ne mutlu bize!”



Anahtar Kelimeler: Bandırmalı Uçansu Kutlar’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı