Bandırmalı sanatçı İlksen Kodal'ın büyük başarısı

Bandırmalı sanatçı İlksen Kodal

Bandırmalı Türk Sanat Müziği Sanatçısı İlksen Kodal: “Bandırma’da yetişen insanların hayatında sanat var”

Bandırma’nın yetiştirdiği güzide sanatçılardan biri olan İlksen Kodal Bandırma’nın kültürel ve sanat eğitimin kendi yaşamında adeta bir yol haritası olduğuna dikkat çekti. Bestelerinde doğa güzelliklerinden, insandan ve emekten ilham aldığını belirten Kodal, Burası özü bozulmamış bir memleket. Biz şanslı çocuklardık” dedi.


Kodal; “Bandırma Sanatçı Yetiştiriyor”
3 Eylül 1973 doğumlu Kodal, Bandırma’da yetiştiği için çok şanslı olduğundan bahsetti. Ergenlik döneminde kendini ifade edecek yollar ararken sanatla tanıştığının altını çizen Kodal, “Bandırma da sevgi dolu bir memleket. Okula başladığımda ilk hissettiğim buydu.” dedi. Okulumuzdaki müsamere sayesinde Atilla Kargün ve Halil İbrahim Savaş tarafından keşfedilen Kodal,Kubilay Titiz’in okul korosunda ilk kez çok sesliliği öğrendim. Benimle aynı dönem okuyan arkadaşlarımın da hayatında müzik ve sanat var. Öğretmen bir çocuğun içindeki sanatı keşfetmesindeki en etkili faktördür” şeklinde konuştu.

18 yıldır öğretmenlik yapan ve müziğin sadece yetenek ile değil ruhta da olması gerektiğinin altını çizen Kodal, “Bandırma Musiki cemiyetinde en genç üye idim. Bizim müzik kulağımız Tepe Gazinosu’nda şekillendi. Güneşin batışını ve doğuşunu izlediğimiz, şarkılar söylediğimiz masum günlerdi.” diye konuştu. Öğretmenlik mesleğinin içinden olduğundan söz edenKodal” Evimizdeki piyano ile arkadaşlarımı konservatuar sınavı için çalıştırırdım. Öğretmenlik orada benim için başlamıştı. Burhan hocamız türk müziğini sevmeme neden oldu” dedi.


“Bandırma’ya Kodal’dan Şarkı”
Yüzün üzerinde şarkısı ve bestesi olan Kodal, üniversiteden bu yana şarkı yazdığını belirterek pandemi döneminde de buna devam ettiğini şu sözlerle açıkladı. Kodal, “Pandemi döneminde İçimdeki Seslerin Şarkıları’nı tamamladım. Yunus Emre’ye bir şarkı yaptım. Ninnilerim de bitmek üzere. Çocuk şarkılarıma da başladım. Bunların hepsi yavaş yavaş oluyor. Eşim müzik konusunda beni çok destekledi. Her sabah uyandığımda bana verilenbu yetenek için şükrederim. Gerçekten sanatla ilgileniyorsanız maneviyatınız olmalı. Pandemi döneminde “Biz Türkiyeyiz” bestesini yaparak kötü günlerde bir arada olduğumuzu sanat ile anlatmak istedim.” dedi.Daha birçok çalışma yapmak istediğinden bahseden Kodal, doğup büyüdüğü Bandırma memleketi için de beste yapmak istediğini de söyledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı