Bandırma`dan Ankara`ya, Atatürk Devrimleri Koşusu

Bandırma`dan Ankara`ya, Atatürk Devrimleri Koşusu

Video/Haber/Önder BALIKÇI     Bandırma`dan Ankara`ya, Atatürk Devrimleri Koşusu  

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi MustafaKızıltaş, Atatürk Devrimleri`ne saldıran karanlık güçlere dikkati çekmek amacıylaBandırma`dan, Ankara`ya koşu başlattı.

 

Kızıltaş`a, Cumhuriyet alanından koşusuna başlamadan önce ADD Bandırma ŞubeBaşkanı Melih Çınar ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdiler. Burada ilk konuşmayıyapan Çınar, Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 19 Mayıs 1919`da, Atatürk`ün, Samsun`açıkışıyla başladığına dikkati çekerken, "Bu nedenle 19 Mayıs, tarihimiz için en önemligünlerden biridir.Kurtuluşu sağlayan Atatürk, ardından Türkiye`yi çağdaş bir devletdurumuna getirerek, ülkemizin bugünlere ulaşmasını sağlamıştır ama ne acıdır ki, bazıhainler, ne yazık ki, milli bayramlarımızı, milli kurtuluşumuzu küçük görmektedirler. Böyledavranmakla da, kime hizmet ettiklerini anlamak mümkün değildir. Biz, tüm bayramlaraönem veriyoruz. Bunun göstergesi olarak, derneğimiz şube yönetim kurulu üyesi MustafaKızıltaş, bugün, Bandırma`dan hareketle 550 kilometre koşarak, 19 Mayıs günü, Atatürk`ünbizlere verdiği Gençliğe Söylev`ini, yine O`na, Anıtkabir`e götürecektir."

 

Mustafa Kızıltaş da konuşmasında, şu değerlendirmede bulundu:"19 Mayıs 1919, kurtuluş ve kuruluşun başlangıcıdır. Emperyalizme karşı verilensavaş sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, çağdaşlaşma ve aydınlanmayı hedef alıp, ardıardına gerçekleştirdiği devrimler ile modern bir devletin yolunu açmıştır. Ancak ne acıdır ki,bu devrimlere daha başlangıcından karşı çıkanlar olmuş, kimi zaman gizli, kimi zamanaçıktan gerçekleştirilen saldırılarla bugünlere gelinmiştir. Bugün ise Cumhuriyetin temelnitelikleri bir tarafa atılıp, AB ve ABD`nin güdümündeki ülkemiz, sonu belli olmayanuçurumlara yuvarlanmaktadır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`nin bir vatandaşı olarak yüzübilme dönük, tam bağımsız bir anlayışta, özgürce yaşanan bir Türkiye için atalarımız ne bedelödedilerse, bu bedeli ödemeye hazırım. Bugün bir Yugoslavya, Irak, Libya, Mısır, Suriyeolmak istemiyorsak, hep birlikte, Kemalist ideolojide buluşmamız gerekmektedir. Bir Türkvatandaşı olarak, ülkemizin siyasal geleceğine dikkati çekmek için Bandırma`dan, Ankara`ya,Anıtkabir`e koşuyorum. Atatürk için Ankara`ya koşuyorum. Mustafa Kemal`in Milli Kurtuluşidealini yaşatmak, Mustafa Kemal`in devrimlerine saldıran karanlık güçlere `dur` demek,milletçe yabancı uşaklığına düşmemek, Gazi Mustafa Kemal`in ilke ve devrimlerine sahip çıkmak için Bandırma`dan, Ankara`ya koşuyorum."

 

Kızıltaş, sekiz etap durumunda koşarak, 19 Mayıs 2011 günü, saat 14.00`te,Bandırma`dan getirdiği ve koşu güzergâhı üzerindeki ADD şubelerinden alacağı topraklar ilebayrağımızı, Anıtkabir`de, Ata`mıza sunacak.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu