Bandırma´dan yetişen bir sanatçı

Bandırma´dan yetişen bir sanatçı

Derya Ede Yıldırım´ın ?´Kun feyakun´´ adlı ebru ve hat sergisi

Beyrut Yunus Emre Kültür Merkezi ve Trablus Lübnan-Türk Dostluk Derneği´nde ebru, hat ve kalem işi dersleri veren,  Derya Ede Yıldırım´ın ?´Kun feyakun´´ adlı ebru ve hat sergisi Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar Sergi Salonu´nda açıldı

/resimler/2016-6/21/0133100742646.jpg

- Bandırma Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen halen Beyrut Yunus Emre Kültür Merkezi ve Trablus Lübnan-Türk Dostluk Derneği´nde ebru, hat ve kalem işi dersleri veren,  Derya Ede Yıldırım´ın ?´Kun feyakun´´ adlı ebru ve hat sergisi Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar Sergi Salonu´nda açıldı.

Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen serginini açılışında yaptığı konuşmada,  Bu kutsal ramazan ayını kendimizde yaşayabilmek için hepimiz  elimizden  geleni yapmaya çalışıyoruz. Bandırma Belediyesi olarak  her konuda olduğu gibi bu konuda da iddialıyız. Her akşam Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlediğimiz etkinliklerle ramazanı doya doya yaşıyoruz. Bugünde Ramazan etkinliklerimiz kapsamında  güzel bir sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sanatçımızın Derya Ede Yıldırım´ın ebru ve hat çalışmalarından oluşan bu sergiyi beğeni ile izleyeceğinize inanıyorum. Geleneksel sanatımız arasında özel bir yeri olan ebru´nun zor bir sanat olduğunu da belirten Türkmen, ?´Ebru sanatı suya yazı yazma sanatı.Hep sadece yazı da değil suyun üzerine hayalinizdeki her şeyi sığdırabilirsiniz. Küçük fırça darbeleriyle kocaman dünyalara ufuk açarsınız´´ dedi.

52 parçadan oluşan serginin yaratıcısı Derya Ede Yıldırım´da açılışta yaptığı konuşmada ,´´ Sanatın; yalnız bir heyecan, sadece estetik kaygıdan oluşan bir olgu olmadığına dikkati çekerek, ?´Sanat; insana yaratıcılık gücü de veren pek geniş alanlı ve insanın ruhunu besleyen çok güçlü bir kaynaktır.´´ dedi.

Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen açılışı birlikte yaptığı sanatçıya bir plaket sundu.

Sergi 1 Temmuz tarihine kadar açık kalacak. Ahmet PESEN

/resimler/2016-6/21/0133365743167.jpg

 

 



Anahtar Kelimeler: Bandırma yetişen sanatçı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli