Bandırma’daki 5 mahallede kadastro çalışması yapılacak

Bandırma’daki 5 mahallede kadastro çalışması yapılacak

Bandırma Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı çok az bir meclis üyesinin katılımıyla yapıldı.

Bandırma Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı çok az bir meclis üyesinin katılımıyla yapıldı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un Ankara’da bulunması dolayısıyla başkan vekili Adil Levent Coşkun’un meclis başkanlığında gerçekleşen toplantıda önce belediyenin ocak ayında yaptığı çalışmaların videosu gösterildi.

Daha sonra Zabıta Müdürlüğü’nden gelen “Kayıp ve Buluntu Eşya Yönetmeliği” hakkındaki yazı görüşüldü. Bu arada söz verilen Zabıta Müdürü Serhat Ekinci, “Zabıta Müdürlüğümüze çok sayıda kayıp eşya bırakılıyor. Bu kayıp eşyaları uzun süre koruyoruz. Ancak kayıp eşyaların sahibi çıkmazsa bunları belediyeye devri gerekli. Bunun için de bu konuda bir yönetmeliğin çıkarılması gerekiyor. Bu yönetmelik, kurumsallaşmanın da gereğidir.”

Yönetmeliğin hazırlanması oy birliğiyle kabul edildi. 

Mecliste, Bandırma’ya bağlı Çakıl, Erikli, Mahbubeler, Yeni Yenice ve Yeni Ziraatli mahallelerinde kadastro güncelleme çalışmaları için bilirkişi seçimi yapılması hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazısı da gündeme geldi. Söz konusu mahallelerdeki bilirkişilerin muhtarlıkların aracılığıyla o mahallelerde en az 10 yıl oturan vatandaşlardan seçilmesi gerektiğine işaret edildi. Müdürlükten gelen istek de oy birliğiyle kabul edildi.

Meclisin, mart ayı toplantısını 7 Mart 2024’te, saat 18.00’de yapması kararlaştırıldı.   ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı