Bandırma’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü

Bandırma’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü

Bandırma Belediyesi, Kent Konseyi birlikteliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılımıyla, Her Şey Elimizde “Bir çöp de sen at” kampanyası gerçekleştirildi.

Bandırma’ da  5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, Bandırma Belediyesi, Kent Konseyi birlikteliğinde Sivil Toplum Kuruluşları’nın da katılımıyla, Her Şey Elimizde “ Bir çöp de sen at” kampanyası gerçekleştirildi.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun Hürriyet Parkı’nda ki kampanya öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada günün önemine ilgili şunları aktardı: ” Yeşil alanları Bandırmalılara kazandırmaya devam ediyoruz. Buradaki temel amacımız farkındalık yaratmak. Özellikle bu büyük alanlarımızı, mesire alanlarımızı, yeşil alanlarımızı vatandaşlarımız gelip kullandıktan sonra,  kendi çöplerini, artıklarını toplayıp atmaları. Fakat bakıldığında gerçekten birçok çöp ve pislik var. Bir farkındalık yaratalım, insanlarımız daha temiz olsun, çevremize daha duyarlı olalım için buradayız. Çöpleri topluyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat’da “ Bugün 5 haziran dünya çevre günü, biliyorsunuz; Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası’nın 56. Maddesinde çevreye karşı maddeler yer almaktadır. Bu maddede de çevrenini korunması, çevrenin geliştirilmesi konusu hem devletin, hem de vatandaşın görevidir şeklinde bir açıklama vardır. Burada bugün bir duyarlılık projesi gerçekleştirdik. Birçok sivil toplum kuruluşumuz ve Bandırma Belediyemiz ile birlikte bugün Hürriyet Parkı’nda bir çevre etkinliği düzenledik. Amacımız özellikle, doğayı çevreyi, yaşadığımız şehri koruma üzerine. Bandırma’da da özellikle mesire yerlerinde sosyal alanlarda Erdek’te Kağıdağ Bölgemizde, Manastır’da, yeşil alanlarda orayı ziyaret edenlerin nasıl bilinçsizce kullandıklarını biliyoruz. Geçen yıl yaşanan orman yangınlarının da en büyük nedenlerinden biri de bu bilinçsiz kullanımdı. Yaz aylarının başlaması nedeniyle 5 Haziran bu çevre gününde bir kez daha mesire alanlarını, bu bölgeleri ziyaret edecek vatandaşlarımızı uyarıyoruz, Lütfen gittiklerinde yanında taşıdıklarını çöpleri geriye getirsinler. Bu bizim en önemli isteğimizdir.”ifadelerini kullandı.

Tema Vakfı Bandırma Sorumlusu Burak Uğur’da Çevre Günü’nün Birleşmiş Milletler Tarafından çevre ve doğa hassasiyetinizi arttırılması amacıyla belirlenmiş özel bir gün olduğunu söyledi. Uğur:” Bizde bugün burada 7 sivil toplum kuruluşu, Bandırma Kent Konseyi Bandırma Belediyesi öncülüğünde hep birlikte bir farkındalık etkinliği amacıyla toplandık. Özellikle biz TEMA Vakfı olarak en büyük amacımız gençlere ve çocuklara, çevre duyarlılığını kazandırabilmek. Dolayısıyla bu tarz etkinlikleri çok önemsiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Tolga Tosun, Atatürkçü Düşünce Derneği ADD) Başkanı Zeynep Yeşiltaş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Ece Başaran, Bandırma Arama Kurtarma ve Dağcılık Dermeği (BANDAK) başkanı Kadri Civan, Gümçed Başkanaı Gültekin Mutlu  ile katılımcılar ve vatandaşlar çevre temizliği yaptılar. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ Haziran Dünya Çevre
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı