Bandırma’da 26 pozitif vaka 

Bandırma’da 26 pozitif vaka 

Bnaıdrma'da, filyasyon çalışmaları devam ederken yoğun bakımda tedavi gören hasta olmadığı öğrenildi.

26 pozitif vakanın bulunduğu Bandırma’da, filyasyon çalışmaları devam ederken yoğun bakımda tedavi gören hasta olmadığı öğrenildi.

 

 

BANDIRMA’DA DÖRT MAHALLE RİSKLİ  BÖLGEDE
26 pozitif vakanın bulunduğu Bandırma’da, filyasyon çalışmaları devam ederken yoğun bakımda tedavi gören hasta olmadığı öğrenildi. Filyasyon çalışmalarında tespit edilen kişiler ise test yapıldıktan sonra karantinaya alınıyor. Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında Kovid-19 riskini içeren Bandırma haritasına göre 600 Evler, 17 Eylül, Paşabayır, Sunullah Mahallesi ve Banvit fabrikasının olduğu alan en riskli bölgeler olarak öne çıktı. 


ASILSIZ İDDİALAR PANİĞE NEDEN OLDU 
Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden vaka sayıları ve Bandırma karantinaya alınacak söylentilerinin hızla yayılması vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Söylentilerin odağındaki firmalardan ise peş peşe açıklamalar geldi. Kovid-19 vakası görüldüğü iddia edilen firmalardan Eğit-Koop, “Çalışanlarımızda ve yakınlarından bugüne kadar Kovid-19 ile ilgili herhangi bir rahatsızlık söz konusu değildir. Asılsız ve yalan haber çıkaranları şiddetle kınıyor ve art niyetli olarak değerlendiriyoruz” açıklamasıyla yalanladı.

 
BANVİT SESSİZLİĞİNİ KORUYOR 
Bir çalışanlarında pozitif vaka çıkan Bandırma Betty Kuaför’in sahibi Bektaş Yalgın ise olayı doğrularken, “Bir çalışanımızın annesi çalıştığı işyerinde Kovid-19’a yakalanmış ve sonrasında yapılan testte personelimizin de sonuçları pozitif çıkmıştır. Pandemi kuralları çerçevesinde işyerimiz kapanmıştır. Ayrıca bütün personelimize test yapıldı. Test sonuçları açıklanır açıklanmaz negatif-pozitif kamuoyuyla paylaşılacaktır” açıklamalarına yer verildi. İki gün önce Sağlık Bakanlığı yetkililerinin inceleme yaptığı ve iddiaların odağındaki Banvit’ten bir açıklama yapılmazken, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın bugün fabrikaya giderek son durum hakkında bilgi aldığı öğrenildi. 


‘HAYAT EVE SIĞAR’ UYGULAMASINI İNDİRMEK ÜCRETSİZ
Kullanıcılar sadece yakın çevresindeki değil, diğer tüm illerdeki vaka yoğunluklarını da görebiliyor. Uygulama, her gün kullanıcılara sağlık bilgilerini soruyor. Kullanıcılar, ‘Ailem’ bölümüne dahil ettikleri insanlardan herhangi biri pozitif ya da temaslı ise uyarılıyor. Virüs hakkında detaylı bilgi paylaşan Hayat Eve Sığar uygulaması, doğrudan T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirildi. Şu an App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz indirilebilen uygulama, Kovid-19 salgınının kontrol altına alınması ve enfekte olan kişilerin takip edilmesi için geliştirildi.



Alper Kurtmen
5.06.2020 12:09:49
Hayat eve sığar ise yarmayan bir program şehir Hastanesi'ne gittim konuştuğum birisi pozitif çıkmış 1,5 ay önce bı daha test yapılmamış ama program bildirim gondermedi artı o kalabalıkta mesafeyi astiginiz kişi sayısı sıfır kimse Bluetooth acmiyorki bilesin

Zariye Cengizoğlu
5.06.2020 12:52:44
Nasıl davranacagimizi neye inanacagimizi şaşırır olduk

Anahtar Kelimeler: Bandırma’ pozitif
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli