Bandırma'da 26 bin dolayında engelli var

Bandırma

10-16 Mayıs Engelliler Haftasında konuşan, Dernek Başkanı Hüseyin Uçar, 12 yıl önce çıktıkları yolda önemli yol kat ettiklerini açıkladı.

Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, 12 yıl önce 15-20 kişi ile çıktıkları yolda bugün 300 dolayında üyeleri bulunduğunu açıkladı.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü dolayısıyla “Bandırma Manşet”e açıklamalarda bulunan Uçar, şunları söyledi:

“Bandırma’mızda halen 6 bini ağır engelli, 1500-2000’i zihinsel engelli olmak üzere 26 bin dolayında engelli vatandaşımız bulunuyor. Tabii ki engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşam içinde çeşitli sorunları var. İçinde bulunduğumuz pandemi ortamında bunlar arasına psikolojik sorunlar da eklendi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle engelli vatandaşlarımızın yanı sıra onları aileleri de psikolojik açıdan zor günler yaşıyor. Bu arada, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk psikoloğu olmaması büyük eksiklik. Bu branşta görev yapacak bir psikolog çok yararlı olacaktır.”

Önceki yıllarda kurdukları ritim grubu, halk oyunları ekibi, futbol takımının yanı sıra Türkiye şampiyonu olan iki atletlerinin, pandemi nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kaldıklarına işaret eden Uçar, “Bandırma’da, 2020 yılına göre halen 8 engelli derneği var. Bizim çalışma anlayışımız ise her çeşit kişisel çıkardan uzak, engellilere hizmettir” diye konuştu.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma' dolayında engelli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı