Bandırma'da 24 Kasım Öğretmenler günü

Bandırma

İlk tören, cumhuriyet alanında, çelenk sunma olarak gerçekleşti. İkinci kutlama programı ise Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Bandırma’da “Öğretmenler Günü” kutlamaları gerçekleşti.

İlk tören, cumhuriyet alanında, çelenk sunma olarak gerçekleşti. Burada Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan tarafından çelenk konuldu.

Törene İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Tunç, öğretmenler, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İkinci kutlama programı Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile alanda gerçekleşen çelenk sunumu ardından, kutlama programının devamı olan Barış Manço kültür merkezine geçildi. Burada konuşan Milli Eğitim İlçe Müdürü Mutlu Aslan; Saygıdeğer misafirler, 

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928`de Millet Mektepleri Teşkilâtının Genel Başkanlığı ile Başöğretmenliği kabul ettiği günde, doğumunun 100. yıl dönümü olan 1981 yılından bu yana kutladığımız bir “Öğretmenler Günü” nü daha kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

Değerli Meslektaşlarım,

24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutlar bu kutsal mesleğin içinde olmanın gururuyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum…

Özveriyle icra edilen her meslek kutsaldır. Ancak bütün meslekler içinde mayası da meyvesi de çocuk olan tek meslek öğretmenliktir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın değişen dünya koşullarına hazırlanmasında eşsiz bir role sahip olan öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi gelecekte de ülkemizdeki değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru ilerlemenin baş aktörleri olacaktır. 

Toplumların ve insanlığın eğitim sayesinde yükseleceği ve yetişen nesillerin de öğretmenlerimizin eseri olduğunu biliyoruz. 

Bilimde, sanatta, iyilikte, doğrulukta, aydınlıkta, gelecekte ve insanı insan yapan tüm değerlerde emeklerimiz var.

Yüz yıllık Cumhuriyetimizin temellerini atan, onu yaşatan ve yaşatacak nesiller yine biz öğretmenlerin eseridir.

Geçmişin temellerinin atılmasında emeğimiz olduğu gibi yarınlarımızın inşasında da emeklerimiz olacaktır.

Görev yaptığımız her anda mesleğimizi bu bilinçle icra edeceğimize ve içimizdeki öğrenme-öğretme duygusunu büyük coşku ve hazla sürdüreceğimize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, başarılar ve mutluluklar dilerim."



Anahtar Kelimeler: Bandırma' Kasım Öğretmenler
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı