Bandırma sahil bandındaki yapılara yıkım kararı

Bandırma sahil bandındaki yapılara yıkım kararı

Video/Haber Önder BALIKÇI Bandırma`nın sahil dolgu bandında yer alan bazı yapılara, Bandırma Asliye HukukMahkemesi`nce yıkım kararı verildi. Bu alanda bulunan çok sayıda yapı ile ilgili olarak 2006yılında, Maliye hazinesi adına, Mal Müdürlüğü tarafından açılan davada, ilk aşamada ŞehirRestoran, Hayâl Çay Bahçesi ve katlı otopark ile ilgili verilen yıkım kararına, Sedat Pekel`inbaşkanlığındaki yerel yönetim, Yargıtay`a başvurarak, itiraz etti.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, sahil bandında yer alan yapıların sahip veyaişletmecileriyle yaptığı toplantıda, mahkemenin verdiği yıkım kararları ve sürmekte olandiğer mahkemeler ile ilgili olarak bilgi verdi.

Balıkhaneden başlayıp, sahil boyunca uzanan sahil bandının 10 yıllık kullanımhakkının, Mal Müdürlüğü adına Kaymakamlıkla yapılan protokol uyarınca, 2001 yılındaBandırma Belediyesi`ne bırakıldığını vurgulayan Pekel, şu bilgiyi verdi:

"Bu protokol uyarınca, sahil bandında gerçekleştirilecek yapılar prefabrik, sökülüptakılabilir nitelikte olacaktı. Mal Müdürlüğü, 2006 yılında, bu koşullara uyulmayıp, KıyıKenar Kanunu`na aykırı davranıldığı gerekçesiyle yerel mahkemede açtığı üç yapı hakkındayıkım kararı aldırdı. Daha sonra yapılan diğer binalarla ilgili davalar da sürüyor. Eğer, busahil bandı ile ilgili olarak 2001`de 10 yıllık yapılıp, süresi dolan protokol 10 yıllığınayenilenmez ve Mal Müdürlüğü, davaları geri çekmezse, hukuk gereğince bu yapıları, bizimsorumluluğumuz bulunmamasına ve bizden önceki yönetimi ilgilendirmesine karşın yıkmakzorunda kalabiliriz."

Pekel, kendisinden önceki Belediye Başkanı Recep Eraydın ve belediyede görevli bazıteknik personelin, bu yapıların yapılması, kendisinin ise mahkemenin aldığı yıkım kararınıuygulamaması nedeniyle yargılanacaklarını, bu nedenle 2 Haziran`da, yargıç karşısınaçıkacaklarını sözlerine ekledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false