Bandırma Müzesi’nde başarılı öğrenci etkinliği

Bandırma Müzesi’nde başarılı öğrenci etkinliği

Bandırma Müzesi’nde, “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)

Bandırma Müzesi’nde, “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi(BİGEP)” kapsamında, 7 ilkokul ve 1 ortaokul öğrencisine yönelik proje gerçekleşti.

Proje kapsamında öğrencilere, “18 Mayıs Uluslararası Müze Günü”nden başlamak üzere iki gün süreyle öğrencilere ve velilere Bandırma Müzesi tanıtılıp, çocukların müzede gözlem yapmaları sağlandı.

Projenin koordinatörü, 17 Eylül İlkokulu sınıf öğretmeni Deniz Altıntaş, şu bilgiyi verdi:

“BİGEP kapsamında, öğrencilerimize ve velilerimize, Bandırma Müzesi’ni tanıtmak, çocuklarımızın müzede gözlem yapmalarını sağlamak ve kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek amacıyla Bandırma Müzesi ve 17 Eylül İlkokulu işbirliğiyle benim koordinatörlüğümde, 7 ilkokul ve 1 ortaokulun ortağı olduğu ‘Ailemle El Ele, Müze Gezmeye’ projesini uygulamaya başladık. Proje kapsamında, Bandırma Müzesi’nde görevli uzmanlarla birlikte sınıf öğretmeni arkadaşım Öykü Selvi ile Bandırma Müzesi’yle ilgili bulmaca hazırladık. Öğrencilerimiz, bu bulmacayı aileleriyle birlikte müzeyi gezerek çözdüler. Ayrıca proje kapsamında ‘Eserim Konuşuyor’ etkinliği gerçekleştirildi. Müzeyi aileleriyle birlikte gezen ve bulmacayı çözen ve bulmacayı çözen öğrenciler, müzede görerek en çok ilgilerini çeken eseri evde sanat kili kullanarak yaptılar.”

Proje kapsamında, “18 Mayıs Uluslararası Müze Günü”nde, 17 Eylül İlkokulu sınıf öğretmeni&P4C Eğitim Uzmanı Deniz Altıntaş tarafından, “Müzede müzik/ritim çalışmaları” etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinliğe 17 Eylül İlkokulu 4/D ve Hasan Atlı İlkokulu 1/D öğrencileri katıldılar.

PROJEDE GÖREVLİ ÖĞRETMENLER

Projede şu öğretmenler görev aldılar:

Deniz Altıntaş(17 Eylül İlkokulu sınıf öğretmeni), Öykü Selvi(Hasan Atlı İlkokulu sınıf öğretmeni), Canan Artik(Ticaret Borsası İlkokulu sınıf öğretmeni), Meryem Akgündüz(Ali Fahri İşeri İlkokulu sınıf öğretmeni), Gönül Ercan(100. Yıl İlkokulu sınıf öğretmeni), Dürdane Örkcü(17 Eylül İlkokulu sınıf öğretmeni), İkbal Değirmencioğlu(17 Eylül İlkokulu sınıf öğretmeni), Sibel Mercan(Yaman Egeli İlkokulu sınıf öğretmeni), Metin Deveci(Bandırma Ortaokulu müzik öğretmeni)

Öğrencilerin, “Ailemle El Ele, Müze Gezmeye” projesine Bandırma Müzesi Müdür Vekili Tülin Tan da destek verdi.     ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı