BANDIRMA MÜZE DERNEĞİ BAŞKANI ERDOĞAN MORALI`NIN AÇIKLAMASI

BANDIRMA MÜZE DERNEĞİ BAŞKANI ERDOĞAN MORALI`NIN AÇIKLAMASI

     

Müze Derneği Başkanı Erdoğan Moralı:

"Bandırma`da, Arkeolojik Araştırmaları Destekleme Derneği`nin kurulmasını memnuniyetle karşılıyorum"

 

 

Bandırma Müzeleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erdoğan Moralı, Bandırma`da son günlerde "Arkeolojik Araştırmaları Destekleme Derneği"nin de çalışmaya başlamasından memnuniyetini dile getirdi.

CHP Bandırma İlçe Başkanı Ercan Akyazar`ın başkanlığında oluşturulan derneğe başarılar dileyen Moralı, şunları söyledi:

"Arkeoloji ve tarih bilimleri pahalı, masraflı ve zaman ayrılması gereken dallardır. Bandırma ve yöresinde de kazı çalışmaları süren önemli ören yerleri bulunuyor. Bu yerlerin sorunlarının çözümü ve kazıların geliştirilerek, niteliklerinin artırılması konusunu elbette ki önemsiyoruz. Bu arada, Bandırma Arkeoloji Müzesi`nin ek binaya kavuşması için ilgili Bakanlık ve Genel Müdürlük nezdinde girişimlerimiz sürüyor."

Bandırma`ya bir etnografya veya kurtuluş müzesi kazandırılması için yıllardır yaptıkları girişimlerden şu ana dek bir sonuç alamadıklarını vurgulayan Moralı, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu müze için en uygun yer, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski vergi dairesi binasıdır. Yine tarihi yapıt kapsamında bulunan eski elektrik fabrikasının durumu her geçen gün kötüye gitmektedir. Bandırma`da, Son Kurşun Anıtı`na giden yol, hâlen yapılmamıştır. Kentimiz, yıllardır Bandırma Vapuru maketinin, bir caddeye konulmasını beklemektedir. Yine, projesi yıllar öncesinden çizilmesine karşın üç kuşak Kırkpınar Başpehlivanı olan Acarlar Anıtı da Bandırma`ya nedense kazandırılamamıştır."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli