BANDIRMA MANİSA BŞB’Yİ MAĞLUP ETTİ

BANDIRMA  MANİSA BŞB’Yİ MAĞLUP ETTİ

Bandırma Kırmızı BK, Bandırma’da konuk ettiği Manisa BŞB’yi ikinci yarıdaki oyunuyla 74-67 mağlup etti.

Türkiye Basketbol Ligi 18. hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, Bandırma’da konuk ettiği Manisa BŞB’yi ikinci yarıdaki oyunuyla 74-67 mağlup etti.

Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Sedat Ali Karagülle, Boran Güler, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Bandırma Kırmızı BK oldu. Mücadelenin ilk bölümünde Hakan Sayılı ve Ercan Osmani ile sayılar bulan Kırmızılı Gençler, 5. dakikayı da 11-2 önde geçti. Kalan bölümde Kırmızılı Gençler Ercan Osmani ile bulduğu sayılarla ilk çeyreği 17-13 önde geçti.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip Manisa BŞB oldu. Hücumlarda IsiahJubreeUmipig ve JesseJohannesHunt ile sayılar üreten konuk ekibe, Boran Güler ve Ercan Osmani ile cevap veren Kırmızılı Gençler 15. dakikayı 27-24önde geçti. Kalan bölümde hücumlarda Ercan Osmani ile sayılar üretse de Kırmızılı Gençler, soyunma odasına 35-36 geride girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Bandırma Kırmızı BK oldu. Hücumda ve savunmada iyi bir performans gösteren Bandırma ekibi, Sedat Ali Karagülle ve Eray Akyüz ile sayılar üretirken, 25. dakikayı da 44-39 önde geçti. Kalan bölümde Eray Akyüz ile sayılar üreten Bandırma Kırmızı BK, final çeyreğine de 13 sayı fark ile 59-46 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Son çeyreğin ilk bölümünde sayı üretmekte zorlanan her iki ekipten Bandırma Kırmızı BK, hücumlarda Eray Akyüz ile sayılar üretirken 35. dakikayı 66-55 önde geçti. Kalan bölüm de karşılıklı sayılarla geçilirken, Kırmızılı Gençler karşılaşmadan 74-67 galibiyetle ayrıldı.

Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 15 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’deSamsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda Samsunspor’a konuk olacak.

Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: ‘‘İki takımı da verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Bizim açımızdan çok önemli bir maçtı. İlk yarı çok dengeli geçti. Özellikle üçüncü periyottaki baskılı savunmamız belirli bir sayı farkını yakalamamızı sağladı. Maçın sonuna doğru rehavete düştük.Manisa BŞB tekrar oyunun içine geldi. Kazandığımız için mutluyuz. Bütün oyuncuları ve teknik ekibi kutluyorum. ManisaBŞB’ye ise kalan maçlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

Hakan Sayılı ise: “Bizim için çok önemli bir maçtı. Bu hafta boyunca iyi bir şekilde çalıştık.  Maça da iyi başlayamadık. İkinci yarıya kadar istediklerimizi yapamadık ama ikinci yarıdan sora oyunumuzu toparladık. Takım arkadaşlarımı galibiyetten dolayı kutluyorum.’’ dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 18. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Uğur Özen, Çişil Güngör, Benhürİrçel

Periyotlar: 1P: 17-13 2P: 18-23 3P: 24-10 4P: 15-21 MS: 74-67

Bandırma Kırmızı BK: Ercan Osmani 18 sayı, 16 ribaund; Eray Akyüz 17 sayı, 2 asist;Hakan Sayılı 12 sayı; Boran Güler 10 sayı, 5 ribaund; Sedat Karagülle 9 sayı; Sadık Kabaca 6 sayı, 3 ribaund; Önder Atun 2 sayı, 3 asist.

Manisa BŞB: Alican Güney 15 sayı, 3 ribaund; IsiahUmipig 13 sayı, 3 asist; Cenk Şekeroğlu 9 sayı, 10 ribaund; Can Dilmaç 9 sayı; Tolga Birer 7 sayı, 3 ribaund; JesseHunt 7 sayı, 8 ribaund; Eray Aydoğan 5 sayı, 3 asist; Özgür Şahin 2 sayı.



Anahtar Kelimeler: BANDIRMA MANİSA MAĞLUP
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli