BANDIRMA KUZEY KAFKASYA KÜLTÜR DERNEĞİNDE SEÇİM HEYECANI

BANDIRMA KUZEY KAFKASYA KÜLTÜR DERNEĞİNDE SEÇİM HEYECANI

Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür derneğinde Genel Kurul için geri sayım başladı.

Şehrimizde bulunan ve kültürel amaçlı faaliyetleri ve başarılı organizasyonları ile her zaman için dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür derneğinde Genel Kurul için geri sayım başladı.

 Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve bu anlamda Güney Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurt genelinde önemli bir yere sahip dernekte, bir aile ortamı içerisinde gelenek ve göreneklerinin yaşatılması için çalışılıyor. Aynı zamanda başta Şehrimizde yaşayan Çerkezler olmak üzere çevre ilçe ve köylerde yaşayan Çerkezlerin de buluşma noktası olan dernek binası zaman zaman genç jenerasyona yönelik dil konulu kurslara ve ekip çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor.

             Kurulduğu tarihten bu yana 30 yılı aşkın bir süredir istikrarlı olarak faaliyetlerini yürüten ve şehrimizin en eski derneklerinden birisi olma özelliğini taşıyan dernekte; Turhan Acar başkanlığındaki yönetim 2017 yılından bu yana görev yapıyor. Yapılacak Genel Kurul öncesinde yeniden aday olmayacak olan başkan Acar ve ekibi ise şimdiden koltuğu yeni yönetime bırakmanın hesaplarını yapıyor.

            Yaklaşan Genel Kurul ile ilgili dernek yönetimi adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.  “ Ülkemizde ve tüm dünyada etkisini gösteren Pandemi sebebiyle, 17 Kasım 2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı Kanunla İçişleri Bakanı'na verilen yetki ile derneklerin genel kurul toplantıları ertelenmiş ve7244 sayılı kanunun 2/ç fıkrasına ekleme yapılarak erteleme yetkisinin üçer aylık sürelerle üç defaya kadar kullanılabileceği hükmü doğrultusunda dernekler genel kurullarını ertelemek zorunda kalmıştı.

31 Mayıs 2021 tarihinde son yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından genel kurulların yapılmasını engelleyen durum ortadan kalkmış olup, derneklerin genel kurullarını yapmaları yönünde bir engel kalmamıştır. Bu sebeple yönetim kurulu olarak bizde geciken genel toplantımızı dernek binamızın bulunduğu Hacı Yusuf mah. Ortaokul Caddesi NO.9/A adresinde 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yapmayı planlıyoruz.  Saat 14.00 de başlayacak genel kurulumuzda, İlk toplantıda gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı, bir hafta sonra 26 Haziran 2021 tarihinde, yine aynı yer ve saat de aynı gündem maddeleri ile yapılacaktır. Üyelerimize ve saygıdeğer kamuoyuna duyurulur.” ARAN KARAN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı