BANDIRMA KIRMIZI BK, SON TOP KURBANI

BANDIRMA KIRMIZI BK, SON TOP KURBANI

BANDIRMA KIRMIZI BK, SON TOPU DEĞERLENDİREMEYİNCE BORNOVA’YA MAĞLUP OLDU

Türkiye Basketbol Ligi 22. hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, Bandırma’da konuk ettiği Bornova Belediye’ye son hücumu değerlendiremeyince 68-71 mağlup oldu.

Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Sedat Ali Karagülle, Boran Güler, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip Bornova Belediye oldu. Mücadelenin ilk bölümünde Ercan Osmani ve Eray Akyüz ile sayılar bulan Kırmızılı Gençler, 5. dakikayı 4-7 geride geçti. Kalan bölümde Kırmızılı Gençler hücumda ve savunmada biraz aksayınca ilk çeyreği de 14-27 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumlarda Hasan Rizvicile sayılar üreten konuk ekibe, Eray Akyüz ve Ercan Osmani ile cevap veren Kırmızılı Gençler 15. dakikada skoru 26-33’e getirdi. Kalan bölümde hücumda ve savunmada iyi performans gösterse de Bandırma ekibi soyunma odasına 34-43 geride girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf bu kez ev sahibi Bandırma Kırmızı BK oldu. Hücumlarda Ercan Osmani ve Sedat Ali Karagülle ile sayılar üreten Kırmızılı Gençler, 25. dakikayı 46-52geride geçti. Kalan bölümde Eray Akyüz ve Berkin Cilev ile sayılar üretse de Bandırma Kırmızı BK, final çeyreğine 52-55 geride girdi.

Final çeyreğinin ilk bölümünde sayı üretmekte zorlanan her iki ekipten Bandırma Kırmızı BK, hücumlarda Eray Akyüz ile sayılar üretse de 35. dakikayı 59-65 geride geçti. Kalan bölümde Eray Akyüz ve Ercan Osmani ile sayılar bulsa da son hücumu değerlendiremeyen Kırmızılı Gençler, karşılaşmadan 68-71 mağlubiyetle ayrıldı.

Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 14 Mart Cumartesi günü saat 16.00’daAnkara Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda Mamak Belediyesi’ne konuk olacak.

Bandırma Kırmızı BK Başantrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: “Kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Evimizde kazanmamız gereken bir maçtı. Özellikle ilk yarı iyi bir oyun ortaya koyamadık ve biraz konsantrasyon eksikliği vardı. İkinci yarı ise çok iyi bir şekilde mücadele ettik. Maçı kazanacak noktaya da getirdik. Hakemler hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Ama maçın sonundaki Eray'ın üç sayı atarken yapılan faul pozisyonunu atlaması kaybetmemize neden oldu. Bence kritik bir hataydı. Bornova Belediye’yi galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Sedat Ali Karagülle ise: “Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bundan sonraki maçlarımıza hazırlanacağız.” dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 22. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Orkun Yurtdaş, Kerem Yılmaz, Hakan Gerey

Periyotlar: 1P: 14-272P: 20-16 3P: 18-12 4P: 16-16 MS: 68-71

Bandırma Kırmızı BK: Ercan Osmani 30 sayı, 13 ribaund; Eray Akyüz 23 sayı, 5 asist; Berkin Cilev 6 sayı, 5 ribaund; Sedat Karagülle 4 sayı, 9 ribaund; Boran Güler 3 sayı; Hakan Sayılı 2 sayı, 7 ribaund.

Bornova Belediye: Jaquan Clark 23 sayı, 6 asist; Ege Yaşar 13 sayı, 6 ribaund; Hasan Rizvic 11 sayı, 6 ribaund; Ata Kahraman 8 sayı, 4 asist; Kerem Özel 7 sayı, 4 asist; Mustafa Erdoğan 7 sayı, 6 ribaund; Eren Ocaktürk 2 sayı, 7 ribaund.



Anahtar Kelimeler: BANDIRMA KIRMIZI KURBANI
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false