Bandırma, il olmanın eşiğinden nasıl döndü

Bandırma, il olmanın eşiğinden nasıl döndü

Eski milletvekili Hüseyin Balyalı’dan önemli açıklamalar

Balıkesir’in eski milletvekillerinden Hüseyin Balyalı, “Bandırma Manşet”e önemli açıklamalarda bulundu.

1991-1995 yılları arasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) çatısı altında, Doğruyol Partisi(DYP) 19. dönem milletvekili olarak görev yapan Balyalı, kendi döneminde Bandırma’nın il olmanın eşiğinden döndüğüne dikkati çekerek, şunları söyledi:

“O dönem, DYP-CHP iktidarı vardı. Bandırma’nın il olmasıyla ilgili önergem vardı. Tansu Çiller’in başbakanlığını yaptığı hükümetin bakanlar kurulunun, sanıyorum perşembe günü yapacağı toplantıda Bandırma’nın il olması konusu görüşülecek ve büyük bir ihtimalle kabul edilecekti. Bu toplantıdan bir gün önce, benim gibi DYP Balıkesir Milletvekili olup, o günlerde İSKİ Araştırma Komisyonu Başkanlığı verilen kişi, son derece gereksiz bir şekilde, CHP’li Bayındırlık Bakanı’nı suçlayan bir açıklama yaptı. BuBakanın, milletvekili olmadan önce İSKİ’ye yönetmeliklere aykırı bir iş yaptığını öne sürdü. Aslında çok basit ve üstünde durulmayacak bir konuydu. Tabii ki Bayındırlık Bakanı başta olmak üzere bakanlar kurulunda bulunan CHP’liler çok kızarak, Bandırma’nın il yapılmasının kararlaştırılacağı Bakanlar Kurulu toplantısına katılmadılar ve Bandırma’nın il olması görüşülemedi. Böylece de Bandırma, il olmanın eşiğinden döndü. En büyük üzüntüm, Bandırma’nın bu kişiyi iki kez milletvekilli, bir kez de belediye başkanı seçmesidir. Bu da Bandırma’nın ayıbıdır.”

Balyalı, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşundaki katkıları hakkında bilgi de verdi.

Eski milletvekili Hüseyin Balyalı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkeye yararlı olmadığını öne sürerek, iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönülmesinden yana olduğunu sözlerine ekledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı