Bandırma Gezilecek Yerler

Bandırma Gezilecek Yerler

Türkiye'nin kuşkusuz en güzel ilçelerinden birisi olan Bandırma, sadece Marmara bölgesi ve civarından değil, aynı zamanda ülkemizin her köşesinden ziyaretçi akınına uğramaktadır. Bir liman ilçesi olmasından dolayı da hayli gelişmiştir. İstanbul ile de arasında sadece 2 saatlik feribot ve deniz otobüsü vardır. İlçe merkezinden civarındaki tüm ilçe ve Balıkesir merkeze ise sürekli ulaşım imkanı bulunmaktadır.

Bandırma Gezilecek Yerler

Bandırma gezilecek yerler bakımından ise hayli zengindir. Türkiye'nin göz bebeği diyebileceğimiz konumlara sahiptir. Balıkesir gezilecek yerler bakımından nasıl zengin ise Bandırma ilçemizde o derece zengindir. Sizler için Bandırma'ya geldiğiniz zaman uğramanız gereken bazı önemli noktalardan bahsedeceğiz.

Manyas Kuş Cenneti Gölü:Bandırma Körfezine 15 km uzaklıkta bulunan Manyas Gölü ilçenin en güzel tabiat harikasıdır. Tatlı suya sahip Manyas Gölünde çok sayıda canlı yaşamaktadır. Kuşların göç esnasında uğrak yeri olmasından dolayı Kuş Cenneti olarak da anılmaktadır.

Atatürk Parkı: Bandırma Limanının arkasında, Erdek yolunun üzerinde bulunan Atatürk Parkı, yeşil ve ormanlık bir yerdir. Ziraat Bahçesi olarak da anılan bu yer çok sayıda ziyaretçi alan bir piknik alanıdır. Orman havası içinde bir piknik yapmak istiyorsanız buraya uğramalısınız.

Bandırma Arkeoloji Müzesi: Balıkesir merkezinde Paşabayır mahallesinde bulunmaktadır. Arkeolojik Müze; teşhir salonu, kütüphane ve konferans salonundan oluşmaktadır. Kazı çalışmaları sonucunda elde edilen birçok eserin sergilendiği bu müzede genel olarak Pers ve Roma Dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Müzede pazartesi günleri dışında her gün ziyarete açıktır.

Kyzikos Antik Kenti: Bandırma merkeze 10 km uzaklıkta bulunan bu antik kent Erdek karayolu üzerinde bulunmaktadır. Antik kente ait kalıntılar burada geniş bir alana yayılmıştır. Bu kentte birçok tarihi eserler bulunmaktadır. Kyzikos şehrinde Roma döneminden kalma birçok mezar anıtlarının kalıntıları bulunmaktadır. Günümüzde tahrip olmuş ve kalıntıları kalan Hadrian Agorası, Hadrian Tapınağı, Amfitiyatro ve sur duvarları bulunmaktadır.

Daskyleion Antik Kenti: Bandırma merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Daskyleion Antik Kenti; Kuş Gölü kıyısında, Ergili Köyü yakınlarında bulunmaktadır. Dünyada tek Pers Valilik merkezi olan ve en eski Zerdüşt Tapınağına ev sahipliği yapan Daskyleion Antik kentinde arkeolojik kazılar yapılmaktadır. Manyas Gölünün yakınlarında verimli topraklar üzerine kurulan bu kent; Persler tarafından kurulmuştur. Yapılan kazılar sonucunda bu bölgede Pers Valiliğine ait bir saray bulunmuştur. Ayrıca kazılar sonucunda elde edilen tarihi eserler Bandırma Arkeolojik Müzesinde sergilenmektedir. Özellikle yakın zamanda ortaya çıkarılan Pers Dönemine ait 2500 yıllık Pers Valisi ve ailesine ait mezar ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Antik kentin yanında bulunan Kuş Gölü milli parkı da içeresinde barındırdığı çeşitli kuş türleri ile görülmesi gereken yerlerdendir. Kaynak : Gezilecekyerler.com



Anahtar Kelimeler: Bandırma Gezilecek Yerler
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli