Bandırma da Facebook gençliği şehitler için yürüdü

Bandırma da Facebook gençliği şehitler için yürüdü

     
Bandırma da öncülüğünü bir grup Cinçukuru gencinin oluşturduğu Facebook gurubu bu akşam iftar sonrası Cumhuriyet alanına yürüdü.
İnternetteki dost paylaşım guruplarında yaşanan Şehit trajedilerine karşı kayıtsız kalınmaması gerektiğini savunan Cinçukuru gençliği İftar sonrası verdiği Cumhuriyet alanı randevusuna 5 bin kişi katıldı.
Hiçbir ön organizasyon olmadan, Cinçukurunda başlayıp eski stadyum içersinden ellerindeki bayraklarla Cumhuriyet alanına yürüyen gençliğe bir anda binlerce vatandaş iştirak etti.
Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ettikleri gerekçesi ile sivil polis ekipleri tarafından uyarılıp provokasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılan gençler, Sloganlarını attıktan sonra Anıt`ın önünde Şehitlerin aziz hatıralarına saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.
17 Eylül mahallesi Cinçukuru gençlerinin küçük bir kıvılcım olarak yola çıktıkları sokaklarından Cumhuriyet alanına geldiklerinde kendilerini takip eden 5 bin kişi ile buluşmaları Hakkari`de yaşanan terör olaylarının ülkenin diğer bir ucunda vatandaşın yüreğini ne denli dağladığının göstergesi oldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false