Bandırma Belediye Meclisi Toplandı.

Bandırma Belediye Meclisi Toplandı.

Bandırma Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclisi için bir araya geldi.

Bandırma Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclisi 10 gündem maddesi ile toplandı. Başkan Av. Tolga Tosun’un geçen Ocak ayı içinde gerçekleştirilen etkinlikler sunumu ardından başlayan birleşimde maddeler tek tek görüşüldü.

***600 Evler Mahallesi 1364 ada 5 ve 7 nolu parselleri satın alma talebi hakkındaki emlak-istimlâk müdürlüğü talebi okundu imar komisyonuna havalesi kararlaştırıldı.

***Yeni Yenice Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma derneğinin spor tesisi yapmak amacı ile mahalle bünyesinde bulunan 522 parsel’in kullanım hakkı talebi görüşe açıldı ve ücretsiz olarak 25 yıllığına tahsisine oy birliği ile karar verildi.

*** Bandırma Belediyesi yeni idari yaptırım yönetmeliği ile ilgili inceleme- araştırma komisyonu raporu hakkındaki zabıta müdürlüğü yazısı, Yine Zabıta müdürlüğü talebi olan Karma komisyon raporu doğrultusunda Arama Kurtarma ekibinin kurulması, kurulacak ekipte görev alacak Belediye Personelinin, olası afet çalışmalarında aktif olabilmesi adına mesaiden izinli sayılmasına ve Özel Güvenlik Hizmet Yönetmeliği ilgili karma komisyon kararı görüşmeye açıldı, oy birliği ile kabul edildi.

***Belediye Kültür İşleri Müdürlüğünün Daskyleion kazıları hakkında geçmişten günümüze yapılan katkıların 2023 yılı kazı çalışmaları için arttırılması görüşmesi 200 bin lira olarak karara bağlandı.

***Çınarlı Mahallesinde bulunan 2174 ada 5 parselde bulunan Hürriyet Parkının bir bölümünün 112 hizmetleri için tahsisi talebi oy çokluğu ile incelenmek üzere komisyona havalesi kararlaştırıldı.

***Bandırma Belediyesinin 10 maddelik Şubat ayı birleşiminin son maddesi Yeni Mahallede 2630 ada 2 parselde 1374m2, SS. Küçük Sanayi sitesinde 2496 ada 18 parselde 3600m2 arsa’nın satışına oy çokluğu ile karar verildi.

 

ARKEOLOG Özgün Kutlu DASKYLEİON kazılarını anlattı.

Yılda 2 aylık bir çalışma ile tarihin derinliklerinde kayıp şehir Daskyleion’u arayan kazı ekibinden Arkeolog Özgün Kutlu kazılara katkı karalı alınacak meclisin şubat birleşiminde hazır bulundu.

Bandırma Belediye Meclisine Daskyleion’u anlatan Kutlu, ilgi uyandıran sunumu ardından Bandırma Belediyesinin kazılara doğrudan katkı miktarının 200 bin liraya çıkmasını sağladı.

Başkan Av. Tolga Tosun konu üzerine düşüncelerini açıklarken, Daskyleion kazılarının da bir an önce gün yüzüne çıkartılması noktasında, Kyzikos gibi kazıların 2 gibi kısa süre iel sınırlı değil, 12 ay boyunca ve sürekli yapılması gerektiğini vurguladı.



Anahtar Kelimeler: Bandırma Belediye Meclisi Toplandı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı