Bandırma Basketbol’un Kızları namaglûp şampiyon

Bandırma Basketbol’un  Kızları namaglûp şampiyon

Kızlar U16 Bölge Şampiyonasını namağlup tamamladı.

Bandırma Basketbol Kulübü, TBF’nin Tekirdağ’da düzenlediği Kızlar U16 Bölge Şampiyonasını namaglup tamamladı. Kızlarımız Samsun’da yapılacak Anadolu Şampiyonasında Bandırma’yı temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri kapsamında düzenlediği 2019-2020 Sezonu Kızlar U16 Bölge Şampiyonasına Bandırma Basketbol kulübü damga vurdu.

Kızlarımız, İzmit Belediyespor, Yalova Zirve Gençlik, İstanbul Vardarspor ve Kırklareli Erginspor takımlarının yer aldığı grubu namağlup tamamladı. Rakip potalara 4 maçta 306 sayı bırakan şampiyon kızlarımız, potasında ise sadece 148 sayı gördü. Temsilcimiz grubunda oynadığı maçlarda İzmit Belediye Spor’u 72/41, Yalova Zirve Gençlik Spor’u 72/36, Kırklareli Ergin Spor’u 77/31 ve İstanbul Vardar Spor’u 85/40 yenerek Samsun’da yapılacak Anadolu şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

“ONLARIN BAŞARISI, BANDIRMA’NIN GURURU”

Altyapıya yaptıkları yatırımla Türkiye’de adından söz ettiren Bandırma Basketbol Kulüp Başkanı Bora Öziş, “Başarının mimarı kızlarımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Onların başarısı, Bandırma’nın gururu oluyor. Milli değerlerine sahip çıkan, spor ahlakını benimseyen, rakiplerine saygı duyan, şehrini ve ülkesini seven sporcular yetiştirmek için çıktığımız yolda, aldığımız başarılı sonuçlar ve milli takım alt kategorilerine gönderdiğimiz oyuncular bizim gururumuz. Antrenörlerimiz Emre Şen ve Alptimuçin Kurt’u da ayrıca tebrik ediyorum. Bu takım üzerinde büyük emekleri var. Tekirdağ etabını tamamladık. Şimdi sırada Samsun’da düzenlenecek Anadolu Şampiyonası var. Orada da Bandırma’yı en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

İLK DÖRDE GİREN TAKIMLARDA BELLİ OLDU

Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri kapsamında Tekirdağ, Uşak, Amasya, Konya, Malatya, Trabzon illerinde düzenlendiği U16 Kızlar Bölge Şampiyonaları’nda ise ilk dörde giren ekipler şu şekilde: Bandırma Basketbol, İstanbul Yıldızları Körfez, İzmit Belediyespor, 1881 Düzce Belediye Spor, Adana Basketbol, Çukurova Doğuş Spor, Kayseri Basketbol, KKTC, Batman Eğitim Spor, Dersim Gelişim Spor, Elazığ İl Özel İdare, Van BŞB Spor, Alanya Belediye Spor, Antalya Basketbol Gençlik ve Spor, Buca Gençlik Spor, Karşıyaka Albatros Spor, Canik Şehit Uğur Birinci Spor, Eskişehir Çağdaş Kolejliler ve Spor, Kastamonu Basketbol Spor, Sinop Bahçeşehir Koleji, Altaş Spor, Giresun Belediye Gençlik Spor, Iğdır Gençlik Spor ve Rize Belediyesi Gençlik ve Spor



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli