Sezgin: ?İyi borsacılık kültür ve birikim işi? ?Alıcısız Borsacılık olmaz?

 Sezgin: ?İyi borsacılık kültür ve birikim işi? ?Alıcısız Borsacılık olmaz?

Bandırma Ticaret Borsası buğday ve kanoladan memnun Başkan Sezgin: ?Kanola üretiminde büyük artış var?

 

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, ?Borsamızdaki gibi çağdaş bir elektronik satış salonu bırakın bölgemizi, ülkemizin birçok kentinde yok? dedi.

 

Borsanın bu duruma gelmesinin kültür ve birikim işi olduğuna dikkat çeken Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:

 

?Borsamızdaki atmosfer hiçbir yerde yok. Bir Borsa için önemli olan satıcılardan çok alıcıların gelmesidir. Borsamıza alıcılar geliyor. Her şeyden önemlisi, Borsamıza ait depolan var. Bu depolarımız olmasa ne yapardık diye düşünüyoruz. Uluslararası standartlarda laboratuvarlarımız var. Toprak Mahsulleri Ofisi ile bire bir örtüşen kalibrede araçlara sahibiz. Tabii ki, Borsamızın her geçen gün kendisini geliştirmesi, satıcı ve alıcılar açısından güveni de beraberinde getiriyor.?

 

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, buğday üretiminde çok verimli bir hasat dönemi içinde bulunduklarını açıkladı. Yağmurların zamanında yağması, çiftçinin bilinçli üretim gerçekleştirmesinin alınan bu sonuçta etkili olduğuna dikkat çeken Sezgin, şunları söyledi:

 

"Toprak Mahsulleri Ofisi´nin de, Borsamızın elektronik satış salonunda fiyatlara müdahale etmesine rağmen, Borsaya gelen ürünün yüzde 99´unu tüccarlar alıyor. Çünkü, Ofisten daha çok para ödüyorlar."

 

KANOLA´YA BÜYÜK İLGİ

Bandırma ve yöresindeki kanola üretiminde büyük artış görüldüğüne de işaret eden Sezgin, şöyle konuştu:

"Geçen yıl, Borsamızın elektronik satış salonuna 1318 ton kanola gelmişti. Bu yıl ise 2510 ton geldi. Bölgemizde 10 bin ton dolayında gerçekleştirilen kanola üretiminin yaklaşık % 25´i Borsamızda satılıyor. Ülkemizde üretilen yağlı tohumlar, ihtiyacımızın yarısını bile karşılamıyor. Bu nedenle de ülkemiz, bu eksikliği ithalat yoluyla karşılamaya çalışıyor. Buna paralel olarak, son dönemlerde, başta kanola olmak üzere yağlı tohumlar üretimindeki canlanma ve artışı önemsiyorum." Önder BALIKÇI

/resimler/2016-7/20/1024231214995.jpg



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli