Bandırma Sahil Yenice Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı İhraç Ediyor

Bandırma Sahil Yenice Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı İhraç Ediyor

Bandırma´da Sahil Yenice Köyü aşılı ceviz fidanı üretimi ile bilinmektedir.

Bandırma´da Sahil Yenice Köyü aşılı ceviz fidanı üretimi ile bilinmektedir. Sahil yenice köyü ceviz fidanı konusunda uzmanlaşmıştır çünkü köy halkının tek geçim kaynağı budur.

Ülkenin dört bir yanına ve yurt dışlarına da ceviz fidanları gönderen Sahil Yenice Mahallesi sakinlerinin çoğu geçimini bu işten sağlamaktadır. Ayrıca badem fidanı ve kestane fidanı üretimide Sahil Yenice´de revaçtadır.

Son yıllarda gelen taleplerin artması ve gerekli olan arazilerin yetersiz kalmasıyla Ömerli, Ziraatlı, Kayacık ve Erikli mahallelerinde tarım alanı kiralayan aşılı ceviz fidanı yetiştiricileri, yıllık üretimlerini arttırarak daha fazla ihracat yapmayı planlıyorlar.

Sahil Yenice´de yılda ortalama 3,5 milyon ceviz fidanı üretiliyor ve bunların bir kısmı Avrupa ve Balkan ülkelerine ihraç ediliyor. Ülkemizde ceviz fidanı fiyatları konusunda belirleyici konum olan Sahil Yenice Köyü´ne girdiğinizde kamyon kamyon fidanların ihraç edildiğini göreceksiniz.

Bandırma Sahil Yenice´deki iklim koşulları ve verimli topraklar aşılı ceviz fidanı yetiştirilmesi açısından çok elverişlidir.

Bandırma´dan Yenice Fidancılık tarafından Yunanistan, Bulgaristan Romanya, İtalya, İspanya, Gürcistan, Kırgızistan ve Makedonya´ya aşılı ceviz fidanı ihracatları devam etmektedir.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı