Bandırma günlüğünü kaleme aldı.

Bandırma günlüğünü kaleme aldı.

Önceki hafta Bandırma´da konferansa katılan Kerim Evren, dönüşte yaşadıklarını kaleme aldı.

Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin, 24 Kasım 2016 günü, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde gerçekleştirdiği, konuşmacı olarak emekli öğretim görevlisi-yazar Feyza Hepçilingirler ve gazeteci-yazar Kerim Evren´in katıldıkları ?Türkçe nereye gidiyor?? konulu söyleşi büyük ilgi görmüştü.

Evren, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin(TGC) yayın organı ?Bizim Gazete?nin 1 Aralık 2016 tarihli sayısında, Bandırma´yı yazdı.

Evren´in yazısını aşağıda sunuyoruz.

Bandırma Günlüğü

          Kerim EVREN

Bandırma´da şafak vakti.

Güneş doğdu doğacak.

Denize yakın bir otelin, körfezi alabildiğine geniş açıyla kuş bakışı gören aşevindeyiz.

Körfez, gökyüzü atlasına kristal aynasını tutmuş; beyaz bulutlar, suyun açıklı koyulu tonlardaki mavi katmanlarıyla oynaşıyor.

Kıyıdaki balıkhanenin çatısı, sabah ´nevale´sini bekleyen martı sürüsünün beyaz örtüsüyle silme kaplı.

Derken ansızın, ´kapkara´bir bale gösterisi başlıyor! Mahşerî kalabalık bir karga sürüsü, doğanın eşsiz ´koreografi´siyle iki koldan topluca süzülüp sanki kuşatıyor balıkhane sakini martıları; karadan ve denizden...

Bu arada, dünyanın en çirkin sesli korosu olarak gözdağını pekiştirmeye çalışıyorlar.

Ama, boşuna çaba; martılar tınmıyor bile.

Kargalar, sonunda ´geldikleri gibi gidiyor´!

Bu ´gösteri´den kısa süre sonra, değerli yazar Feyza Hepçilingirler onurlandırıyor kahvaltı masamızı.

- Baleyi kaçırdınız, diyoruz. Martıların, karga sürüsüne nasıl pabuç bırakmadığını anlatıyoruz Feyza Hanım´a.

Yanıt, beklediğimiz gibi:

- Elbette, deniz martıların!

SÖYLEŞİYE SICAK İLGİ

Geçen çarşamba gecesi ve perşembe günü, Bandırma´daydık.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti ile On Yedi Eylül Üniversitesinin düzenlediği Türkçe söyleşisine, Feyza Hepçilingirler ile birlikte konuşmacı olarak katıldık. Sayın Hepçilingirler, dilimizin sorunlarına ilişkin engin bilgi ve deneyimlerini aktardı; ´toplumumuzdaki şiddetin iletişimsizlikten, kendini anlatamamaktan kaynaklandığını´ belirtti.

Biz de ´düşünen toplum´ olabilmek hâttâ ´dünya barışına katkıda bulunabilmek´ için ´edebiyat okuru olma´ gereğine dikkat çektik.

Genç ve dinamik Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir başta olmak üzere, öğretim üyeleri, öğrenciler, söyleşiye sıcak ilgi gösterdiler. Umarız, yararlı olmuşuzdur.

ÖNDER BALIKÇI´YA

ÖZEL TEŞEKKÜR

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra, söyleşinin düzenlenmesine öncülük eden meslektaşımız "Bandırma´nın güleryüzü" Önder Balıkçı dostumuza özel teşekkür borcumuz var. Bizimle çok yakından ilgilendi. ´Hayvan ırklarının ıslahı´ için bilimsel çalışmalar yapılan Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´ne götürdü  bizi. Enstitünün çalışkan Müdürü Deniz Soysal´la tanıştırdı. Ardından, Bandırma Arkeoloji Müzesinin bilgili, zarif Müdür Vekili Zeliha Doğan´ın kılavuzluğunda Kyzikos uygarlığına ilişkin buluntuları inceledik.

Bandırma gezimizin tadına doyamadık.

GRAM GRAM ´EPİGRAM´

Biraz Mustafa Kemal... / Biraz Hacı Bektaş Veli´ydin / İnsanlık onurunun Fidel´iydin / Direnişçi yüreklerde ruhun ölümsüz Castro!



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli