Bandırma belediye Meclisinde Temmuz oturumu

Bandırma belediye Meclisinde Temmuz oturumu

Bandırma Belediyesi Meclisi´nin Temmuz ayı olağan toplantısı Tolga Tosun başkanlığında yapıldı

25 gündem maddesinin görüşüldüğü Bandırma Belediyesi Meclisi´nin Temmuz ayı olağan toplantısı Tolga Tosun başkanlığında yapıldı.  

/resimler/2019-7/5/1453023244609.jpg

Geçmiş 3 ayı değerlendiren Tosun, şunları aktardı, ? 1 ayda ziyaretler biter diye düşünüyorduk ama ziyaretler hale devam ediyor. Bu ziyaretlerin iadeyi ziyaretleri var.  100. Yılspor kulübümüzün gecesine katıldık. Bandırmaspor´un genel kuruluna katıldık. Başkan Göksel Karlahan´ın ve Bandırmaspor´un her zaman yanında olacağımızı söyledik. Başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyoruz. Kardeş kent Kamen ziyaretimize geldiler.  Ekim ayında biz de onları ziyarete gideceğiz. Romanyalı öğrenciler ziyaretimize geldiler. Valimizi ziyaret ettik.  Stratejik planlamaya çok önem veriyoruz. Bizim stratejik planımız gerçekçi ve projelerin yapılmasıyla ütopik değil. Bu planlara Büyükşehir´i de katmak istiyoruz. STK´ları ve sivil toplumu katarak bir strateji planı yapmak istiyoruz. Katkı sağlamak isteyenler Metin Ok ile görüşebilir. Bandırma´nın trafik sorunu konusunda  bir toplantı yaptık. Üniversitemizden de 2 hocamız bize eşlik ettiler. Burada önemli nokta hep beraber karar vermemiz. Birlik ve beraberliğin sağlanması? ifadelerini kullanarak yapılan çalışmalarla ilgili görsel bilgilendirme sundu.

/resimler/2019-7/5/1453202932193.jpg

25 gündem maddesinin konuşulduğu ve karara bağlandığı Meclis , ekim ayında kardeş şehir Almanya´nın Kamen şehrine gidecek olan 12 kişilik meclis üyesinin yurt dışı masraflarının belediye bütçesinden karşılanmasına oy birliğiyle kabul etti.

İyi Parti Meclis üyesi Eren Ülkü konu ile ilgili söz alarak şunları aktardı:

? Kamen ile kardeşliğimizin 20.yılında bu ilişkinin turistik amaçlı gezi dışına çıkmadığı herkesin malumudur. Geçen hafta Kamenli mevkidaşlarımızı misafir ettik, tabiî ki iadeyi ziyaret yapılmalıdır ancak Kamen ile Bandırma´nın kardeş kentler amaçlarına çok uygun olmadığı da bir gerçektir. Biz yapılacak Kamen ziyaretinin finansal ve katılım olarak minimum düzeyde tutulmasını ve bundan sonraki süreçte bu ilişkinin gözden geçirilerek belki gerçek anlamda karşılıklı fayda sağlayacağımız yeni kardeşlikler kurulmasını önermekteyiz? ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-7/5/1453393557643.jpg

Belediye Meclisi bünyesinde oluşturulan Eğitim, Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliklerine Nüvit Ertan, Sıtkı Ağan, Hüseyin Koçyiğit(CHP) , Oya Yücel(AKP),Basri Ersan Kırbaş İYİ Parti) , Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Üyeliklerine Fatma Sibel Sali, Onur Çon, Mesut Özdemir(CHP), Murat Atansoy(AKP) , Eren Ülkü İYİ Parti) , Kadın, Yaşlı, Engelli, Çocuk ve Düşkünlerin Sorunları Komisyonu Üyeliklerine, Adil Levent Coşkun, Merve Polat , Adem Yılmaz (CHP), Zeynep Özgün (AKP), Aydilek Gönenç (İYİ Parti), Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerine, Cihan Yılmaz, Selim Panç, Aydın Yağar (CHP), Zeynep Özgün (MHP), Müjdat Gündoğdu (İYİ Parti) seçildi.

/resimler/2019-7/5/1454018714239.jpg

Başkan Tolga Tosun meclisin tatile girmeyeceğini vurgulayarak, 1 ocak 2019 tarihinde alınmış olan tatil kararını iptal ederek ağustos ayı meclis toplantısının 7 Ağustos Çarşamba günü yapılacağını takvime işledi.

Toplantıya mazeretlerinden dolayı Meclis Üyeleri Selim Panç, Adem Yılmaz, Soner Koçoğlu, Yalçın Cömert, Fahri Atlı ve Sıtkı Ağan Harun Algül, Ramazan Yaşar, katılmadı. Ahmet PESEN



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli