Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Belediye Başkanı Tolga Tosun: ?Kitap Günleri ve yağlı güreşleri önümüzdeki yıl yine yapacağız?

Bandırma Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısını yaptı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´un başkanlığında gerçekleşen toplantıda 4 gündem, 2 ek gündem maddesi görüşüldü.

Gündeme geçilmeden önce başkan Tosun, belediyenin geçtiğimiz ay yaptığı çalışma ve hizmetler hakkında bilgiler verdi.

/resimler/2019-10/3/2117086501487.jpg

Ardından gündemin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği´ne üye olunması kararlaştırıldı. Birliğe Belediye Başkanı Tolga Tosun´dan başka asil üye olarak CHP grubundan Dr. Selim Panç, Mesut Özdemir, Hüseyin Koçyiğit ve Aydın Yağar´a görev verildi.

Belediyenin 2020 mali yılı tarife taslağı ve 2020 mali yılı bütçesinin tespiti hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü yazıları görüşülmek üzere tarife, plan-bütçe ve inceleme araştırma komisyonlarına gönderildi.

CHP grubunun depremle ilgili verdiği ek önerge de mecliste görüşüldü. Meclis üyeleri, Bandırma´nın da birinci derece deprem kuşağı içinde bulunduğuna dikkati çekerek, gerekli önlemlerin alınmasını ve vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi çalışmaları yapılmasını istediler. Bu arada söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, Bandırma´da, depremde 85 acil toplanma alanı bulunduğunu belirtti.

/resimler/2019-10/3/2117424783506.jpg

Belediye Başkanı Tolga Tosun, ?Kitap Günleri?nin ve yağlı güreşlerin iptaliyle ilgili yaptığı açıklamada, yerel seçimler nedeniyle 30. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali?nin, haziran ayının ilk haftası veya ikinci haftasında yapılamayarak eylül ayına sarktığına işaret ederek, şunları söyledi:

?Ekim ayındaki Kitap Günleri´ni hem ekonomik sıkıntılar, hem de organizasyonda geç kalınması nedeniyle yapamadık. Bazı kişilerin öne sürdüğü gibi tamamen kaldırmadık. Gelecek yıllarda hem Kitap Günleri, hem de yağlı güreşleri yine yapacağız. Bu arada yıl içinde her ay bir tiyatro ve kültürel etkinliğimiz olacak.?

Bandırma Belediyesi´nin geçen yılki Kitap Günleri etkinliği harcamasının 445 bin lira olduğunu belirten Tosun, ?30. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali?nin 700 bin liralık bütçesinin de sponsorlar tarafından karşılandığını açıkladı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü´nün organizasyonunda, 25 dönümlük alanda çim üretim çalışmasına geçeceklerini belirterek, ?Kendi çimimizi, çiçeğimizi ve ağaç fidanımızı üreteceğiz. Böylece belediyemizin ekonomisine katkı sağlayacağız? dedi.

Bandırma Belediye Meclisi, ekim ayının ikinci toplantısını 18 Ekim 2019 Cuma günü yaparak, 2020 mali yılı tarife taslağı ve 2020 yılı mali yılı bütçesini görüşecek. ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu