Balya, İvrindi, Manyas ve Kazdağları beyaza büründü

Balya, İvrindi, Manyas ve Kazdağları beyaza büründü

Kazdağları Milli parkı, Sarıkız tepesi, Hava radar kıtası personelini taşıyan 3 araç ve 17 personel yolda mahsur kaldı.

Beyaz esaret bir kez daha yüzünü gösterdi 8 Şubat salı, dün erken saatlerde yağmaya başlayan Kar, aralıklı olarak etkili oldu.

Bölgemizde etkili olan kar yağışı Balya, İvrindi, Manyas ve Kazdağları beyaza bürüdü, yollar kapandı.

Tarım kesiminde memnunlukla karşılanan kar yağışı Edermit, Kazdağı Milli parkında yol kapanması nedeni ile 17 kişinin mahsur kaldığı açıklandı.

Balıkesir valiliği resmi sitesinden yapılan açıklamada;  "Edremit ilçemiz Kazdağı Milli Parkı içinde, Sarı kız tepesi mevkiinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığında görevli askeri personeli taşıyan 3 aracın ve yolu açma çalışmasını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin akşam saatlerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle  yolda kalmaları sonucu, mahsur kalan askeri personel ve yol ekiplerine yardım ulaştırılması amacı ile Valiliğimiz koordinasyonunda kapanan yolun açılması ve personele ulaşılması için en hızlı şekilde çalışmalar başlatılmıştır.

17 kişiden oluşan askeri personel ve 4 kişiden oluşan yol ekibinin sağlık durumları iyi olup en kısa sürede kendilerine ulaşılması için çaba sarf edilmektedir. Kamu oyuna saygı ile duyurulur." açıklaması yapıldı.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı