Ballıpınar´da ilk ürün pazarı

Ballıpınar´da ilk ürün pazarı

Kapıdağ´ın Mor soğan ve Kiraz diyarı Ballıpınar´dan sezonun ilk mahsulleri Kiraz ve Erik açık arttırma ile satışa sunuldu.

Erdek ve Kapıdağ´ın alternatif tarım ürünleri ile adından söz ettiren Ballıpınar köyü sezonun ilk mahsullerini pazara sürdü.

Bugün Ballıpınar´da açık arttırmaya çıkan Kiraz, Erik ve Yeşil fasulyeler pazarcı esnafları tarafından açık arttırma usulü satın alındı.

Napolyon, Lambert, Çilli, Nakkaş ve Kaşkajı türü kirazlar kg başına 4-9 tl ye alıcı buldu.

Can Erik, Papaz Eriği´nin 5-7 tl arasında satıldığı Ballıpınar´da az miktarda bulunan yeşil Fasulye ise 5-7 tl arasından değişen fiyatlarda alıcı buldu.

Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftanın 3 günü köy pazarı müzayedesi için ürün hazırlayan Ballıpınar´lı müstahsiller mevcut fiyatları yeterli bulurken ürün artışlarının fiyatların düşmesinde etken olduğunu açıkladılar.

Ballıpınar Muhtarı Necmi Sezer köylerinde yetişen tüm ürünlerin, toprak-hava ve uzmanlık isteyen bakımı sonucu, son derece lezzetli olmasının talepleri arttırdığını bu nedenle bu sezon 50 ton Kiraz, 10 ton Erik beklentisi içinde bulunduklarını söyledi.

Ballıpınar´da gerçekleşen ilk mezat dolayısı ile üreticinin yanında olmayı görev sayan Erdek tarım İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Pazar memnuniyetinin gelecek harmanlar için üreticiyi teşvik ettiğini, Tarım İlçe Müdürlüğü olarak ´ta yetersiz olan arazilerden en çok ve en kaliteli ürünü elde edebilmek için sürekli üretici ile temas halinde bulunduklarını söyledi.

Erdek Ziraat Odası başkanı Haluk Özgör´de Ballıpınar üreticisinin ilk harmanında gözlemci olarak yaptığı açıklamada ?Üreticimiz gereken ilgi ve desteği buldukça daha kaliteli, daha çok verim elde etmenin tüm olanaklarını kullanıyor, Bizde tarımsal istihsali arttırarak kırsal ekonomimizi arttırmak adına oda bünyemizde sadece stratejik destek vermekle kalmıyor, Odamız iktisadi işletme bünyesinde 560 kalem ürün ile üreticimizin gübreden tohuma, zirai mücadeleden aparata tüm beklentilerini karşılamak için hizmet veriyoruz.? Dedi.

/resimler/2019-6/12/2138168649294.jpg

Ballıpınar´daki sezonun ilk ürünleri Kiraz ve Eriklerin açık arttırma ile satışına tarım ilçe müdürü Dilek Işıktaş ile Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör´de gözlemci oldu.

/resimler/2019-6/12/2140165214751.jpg



Anahtar Kelimeler: Ballıpınar ürün pazarı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli