BAL-KES KAN KAYBEDİYOR!

BAL-KES KAN KAYBEDİYOR!

Büyü bozuldu, Bal-kes kendi evinde ilk yenilgisini aldı.

PTT 1.ligde mücadele eden Balıkesirspor Şanlıurfa maçına kadar  iç sahada oynamış olduğu 5 maçtanda üç puanla ayrılırken aynı zamanda ağlarında da hiç gol görmemişti. Balıkesirspor Şanlıurfa’ya 2-1 kaybederken hem ilk iç saha mağlubiyetini hemde iç sahadaki ilk gollerini yemiş oldu.

 

 Stat: Atatürk

 

 Hakemler: Abdullah Yılmaz, Samet Çavuş, İlker Takpak

 

 Balıkesirspor: Ahmet, Rıza, Murat, Mustafa, Muhammet, Ertuğrul, Lalawele, Ali (Dk. 65 Karikari), Burak (Dk. 46 İlhan), Serhat (Dk. 78 Mehmet), Hasan

 

 Şanlıurfaspor: Fevzi, Mehmet Ozan, Sedat, Mehmet Ayaz, Youssef (Dk. 81 Murat), Sercan (Dk. 60 İsmail), Onur Güney, Banahene (Dk. 54 Yasin), Onur Akbay, Abdülhamit, Sankoh

 

 Goller: Dk. 45 Mustafa (Balıkesirspor), Dk. 18 Banahene, Dk. 30 Sankoh (Şanlıurfaspor)

 

 Sarı kartlar: Dk. 27 Ertuğrul, Dk. 90 Rıza (Balıkesirspor), Dk. 20 Mehmet Ozan, Dk. 32 Sercan, Dk. 51 Abdülhamit, Dk. 78 Sedat (Şanlıurfaspor)

 

 MAÇTAN DAKİKALAR

 

18`inci dakikada Şanlıurfaspor kontrağında Bahanene soldan ceza sahasına girdi. Zor pozisyonda olmasına rağmen sert ve düzgün vurdu. Top Ahmet Şahin`in bakışları arasında filelere gitti: 0-1.

 

 30`uncu dakikada Ani gelişen Şanlıurfaspor atağında Sankoh kaleci Ahmet Şahin`in solundan topu filelerle buluşturdu: 0-2.

 

 40`ıncı dakikada Muhammet`in ara pasıyla Şanlıurfaspor ceza alanında buluşan topla Burak Çalık, kale sahası içinden kötü bir vuruşla topu dışarı attı.

 

 45+2`inci dakikada Muhammet`in soldan kullandığı korner atışında Sercan`ın uzaklaştırmak istediği top Mustafa Kayabaşı`nın önünde kaldı. Bu futbolcu sağ çaprazdan şık bir vuruşla farkı bire indiren golü attı: 1-2.

 

 51`inci dakikada Muhammet`in sert şutu savunmaya çarpan top kaleye yöneldi. Kaleci Fevzi ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı son anda yumrukladı.

 

 52`inci dakikada Ertuğrul`un düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Muhammet kullandı. Yaklaşık 30 metreden sert şutunda kaleci Fevzi başarılıydı.

 

 75`inci dakikada sol kanatta topla buluşan İlhan`ın sert şutunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

 

 86`ıncı dakikada ani gelişen Balıkesirspor atağında kaleciyle karşı karşıya kalan Murat`ın aşırtma vuruşunda top auta çıktı. Karşılaşma Şanlıurfaspor`un 2-1 galibiyeti sona erdi.

Sağ bek Caner Arıcı ve sol bek İsmail Dinler’in cezaları nedeni ile forma giyemedikleri zorlu maçta Balıkesirspor, Şanlıurfaspor karşısında yaptığı savunma hataları nedeni ile rakibine boyun eğerek kendi evinde ilk mağlubiyetini aldı.

İlk 45 dakikalık bölümde rakibi karşısında hücum yapmakta zorlanan Balıkesirspor 18 dakikada Emanuel Banahene attığı golle 1-0 yenik duruma düştü  30. dakikada Alfred Sankoh nın ayağından gelen ikinci gol stat da soğuk rüzgarlar estirirken 45+2. Dakikada Mustafa Kayabaşı’nın golü ikinci yarı için Bal-Kes’i ümitlendirdi.

İkinci yarıda hücum oyuncularını oyundan alan Şanlıurfaspor savunma oyuncularını oyuna alarak arkaya yaslandı. Kontrolsüz hücumlarla rakibinin üstüne gitmeye çalışan Balıkesirspor’a son dakikalarda Murat Sözgelmez’in kaçırdığı gol bütün tribünleri saç-baş yoldururken beraberlik ümitlerinin kırılmasına neden oldu.

TRT’nin sevilen spor yorumcularından Tanju Çolak ve Tunç Kayacı’nın da izlediği karşılaşma sonrasında her iki yorumcunun da Balıkesirspor’un “Ne yaptığını bilmez oyunu” nedeni ile maçı kendi eliyle altın tepside Şanlıurfaspor’a hediye ettiğini söylediler.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Şanlıurfaspor’lu oyuncuların vakit geçirmeye yönelik hareketlerine göz yuman maçın hakemi Abdullah Yılmaz bütün tribünlerin tepkisinin üzerine çekerken karşılaşmanın sonuna eklenen 6 dakikalık uzatmada tribünleri yatıştırmaya yetmedi.

ERTEKİN” TARAFTARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ”

 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin taraftarlardan özür diledi.İsmail Ertekin, yaklaşık 1 yıldır sahalarında maç kaybetmediklerini hatırlatarak, "Bugün maalesef yenildik. Seyircimizden özür diliyoruz. Hakemlerin aleyhimizdeki kararları dikkat çekici. İkinci yarı atak oyunumuzun engellenmesi için çaba gösterildi"  şeklinde konuştu.Balıkesirsporlu futbolcular da kötü oyun için özür dileyip bu mağlubiyeti ilerideki maçlarda telafi edeceklerinin sözünü verdiler

 

GÖKSU “ÖNEMLİ BİR GALİBİYAT ALDIK”

 

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Ömer Can Göksu ise çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bugün maçı kazanmak isteyen iki takımın maçı oldu. Ortada bir maçtı. Balıkesir`in içeride gol yememesi oyuncularım için iyi motivasyon oldu. Bireysel yeteneklerin yanında, ekip oyunu çok önemli. Bugün bunun sonucunu gördük. Baskı ve stres bütün dünyanın sorunu. Herkes şampiyon olamaz. Bu bir kültür, sahada kıran kırana mücadeleler oluyor" şeklinde konuştu.Şanlıurfasporlu futbolcu Yasin ise aldıkları galibiyetin ligde üst sıralara girebilmek için çok önemli olduğunu belirterek, kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. 

 

 




Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli