Balkart'ın eli vatandaşın cebinden çıkmıyor

Balkart

Büyükşehir Ulaştırma dairesinde yeni Balkart tarifesi, Gönen-Bandırma yolcu ücreti 25 lira

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Toplu taşıma hizmetleri (BTT) artan talep ve mağduriyetlere daha fazla dayanamadı. En küçük hattan, en uzun hatta uzanan yeni fiyat tarifesi vatandaşın cebindeki BALKART'ı, cep yakan kart oldu.

BTT hizmetleri yeni tarife uygulaması ile Bandırma şehir içi ücretli tam 6.75, Tam bilet 6 tl, Öğrenci 4 tl.  Paşa konak-Paşakent dolmuş 6 tl. Edincik 7 tl. Banvit 5 tl, Cezaevi 6 tl. Ömerköy 8 tl., Erikli 10 tl. 

Erdek-Bandırma hattında yolcu taşıyan otobüslerin taşıma ücretine yüzde 50 zam geldi.
Erdek-Bandırma hattında yolcu taşıma ücretine Akaryakıta ardı ardına gelen zamlar toplu taşımada zamma yol açtı.
 Erdek Minibüs Midibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi minibüs taşıma ücretleri için Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’den zam talebinde bulunuldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma A.Ş. bünyesinde Erdek-Bandırma hattında toplu yolcu taşımacılığı yapan Erdek Minibüs Midibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi midibüslerin de sivil yolcu ücreti 11 liradan 17 liraya yükseldi. Öğrenci 10 lira, ve 65 yaş yukarı vatandaşlar ise 13,50 lira ücret ödeyecek.
Erdek-Bandırma hattı toplu yolcu taşımacılığında uygulanacak yeni ücret tarifesi; Erdek-Bandırma arası 17 TL, Erdek-Düzler arası (kahvehaneler) 8 lira 75 kr, Erdek-Tatlısu arası (yol ayrımı) 12 lira, Düzler-Bandırma arası 12 lira, Çeltikçi-Bandırma arası 17 TL ve Erdek-Bandırma arası (öğrenci ile 65 yaş ve üzeri) 7 TL olarak belirlendi.
Erdek’ten MYO Okulu (Pasolu) 3 lira 50 kuruş olarak belirlendi.
Zamlı fiyatlar dünden itibaren uygulanmaya başladı.                                                                                         

Gönen kent içi ve kent dışı sefer yapan toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Buna göre Gönen kent içi yolcu bileti 6 lira olurken, indirimli bilet ise 4 lira olarak belirlendi.

Yeni tarifeye göre, Gönen-Bandırma arasındaki tam yolcu bileti 25 lira, indirimli 20 lira; Manyas-Gönen arası tam bilet 25 lira, indirimli 15 lira; Sarıköy-Gönen arası tam bilet 7.75 lira, indirimli 4.75 lira; Gönen-Tuzakçı arası tam bilet 7.25 lira, indirimli ise 5.25 lira olarak saptandı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı