Balıkesirli Karikatürist Ahmet Esmer`e anlamlı ödül

Balıkesirli Karikatürist Ahmet Esmer`e anlamlı ödül

Merkezi Bursa`daki Anadolu Karikatürcüler Derneği bu yılda iki değerli sanatçıyı ödüllendirdi.





Anadolu Karikatürcüler Derneği 2012 Karikatür Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.


Üç yıldır karikatür sanatı ve karikatürcülerin gelişmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlara `Karikatür Hizmet Ödülü ` veren Merkezi Bursa`daki Anadolu Karikatürcüler Derneği bu yılda iki değerli sanatçıyı ödüllendirdi.

Dernek yönetim kurulu 2012 yılı ödüllerini karikatür sanatçılarından Balıkesirli Ahmet Esmer ve Cumhuriyet gazetesinde Kamil Masaracı`ya layık gördü.

Balıkesirli Karikatür ve Fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer 60 yıldır karikatür sanatına hem fotoğraf kolajlı karikatürleri ile farklılık getirmiş, ayrıca bitmeyen bir enerji ile gençlere örnek olarak Balıkesir`de çeşitli karikatür etkinliklerine uzun yıllar öncülük etmiş bir sanatçı.

Cumhuriyet gazetesinin usta karikatürcülerinden Kamil Masaracı uzun soluklu çizerliğindeki başarılarla yetinmeyip, karikatür sanatının genç kuşaklara sevdirilmesi ve öğretilmesi için Karaburun, Milas ve İskenderun gibi Anadolu şehirlerinde Karikatürlü Ev`lerin açılıp işlerlik kazanmasında öncülük etmiş bir sanatçı.

Anadolu karikatürcüler derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aykanat, "Özverili çabaları, karikatürcülerin gelişmesine, yüreklenmesine katkı sağladığı için bu iki değerli karikatür ustasının 2012 karikatür hizmet ödülümüz ve taktirlerimizi fazlasıyla hakettiklerine inanıyoruz. Her sene karikatür sanatımıza hizmet eden değerli sanatçılarımıza bu ödülleri vererek onbların hizmetlerinin tarihe not düşülmesine katkı koymayı amaçlıyoruz." Şeklinde konuştu.

İki değerli sanatçının karikatürlerinden oluşan serginin açılış ve kokteyli, Nilüfer Konak Kültürevinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey`in katılımıyla gerçekleşti. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı