Balıkesir`in Gururu Gönenli Gülçe Gönül

Balıkesir`in Gururu Gönenli Gülçe Gönül

Başkan Yakar "Rasyonel Sayıların Toplamında Ardışık Sayıların Gizemi" projesinin mimarlarını ödüllendirdi.Proje Cuma günü Ankara`da sergilenecek






Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 2011-2012 "Bu Benim Eserim" proje yarışması finallerinde "Rasyonel Sayıların Toplamında Ardışık Sayıların Gizemi" projesi ile ilimizi temsil etmeye hak kazanan Buğdaylı İlköğretim Okulu`ndan projenin danışmanlığını yapan matematik öğretmeni Neslihan Gazioğlu ile aynı okulun 8-A sınıfı öğrencisi olan ve projeyi hazırlayan Gülçe Gönül`e plaket verdi. Başkan Yakar, finallerde de projenin ilgi göreceğine inandığını belirtti.


Bu Benim Eserim" isimli proje yarışmasında Balıkesir`i temsil etmeye hak kazanan "Rasyonel Sayıların Toplamında Ardışık Sayıların Gizemi" isimli projesi rasyonel sayılar konusunda kişilere pratik sağlayacak kısa bir yol içeriyor.


Yeni bulunan bu kısa yol geliştirilerek genel bir kural oluşturuldu. Bu kuralın öğrenciler için hayati önem taşıyan sınavlarda zamandan tasarruf etme konusunda alternatifi bulunmuyor.


Bursa, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Yalova, Afyon ve Bilecik illerinden gelen yaklaşık 3400 proje içinden seçilen 7 projeden biri olan bu proje 11 Mayıs Cuma günü Ankara`da Başkent Öğretmenevinde yapılacak sergide yer almaya hak kazandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı