BALIKESİR`İN DEĞERLERİNİ TÜRKİYE TANIYACAK!

BALIKESİR`İN DEĞERLERİNİ TÜRKİYE TANIYACAK!

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir'in tanıtımı için kentin tüm dinamikleri ile harekete geçtiğini belirterek; bölgenin marka haline gelmiş lezzet ve tarımsal ürünlerini ön plana çıkarmak için tanıtım kampanyaları düzenleyeceklerini sö

Kırmızı et üretimin önemine dikkat çeken Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir Süt Kuzusunun bilinirliği ve tüketimini arttıracak çalışmalar içinde olduklarını söyledi. ‘‘Hayvancılık sektörünün kalbi Balıkesir’de atıyor. Kentimiz kırmızı et üretiminde ilk sırada. Süt hayvancılığı ve yem üretiminde de ilk sıralardayız. Balıkesir’in marka haline gelmiş Süt Kuzusu, Deri, Yün-Yapağı, Manda Kaymağı başta olmak üzere süt ve süt ürünleri ile zeytinyağını ön plana çıkarmak için kampanyalar düzenlemek adına harekete geçtik’’ diyen Kula, profesyonel bir tanıtım çalışması için düğmeye bastıklarını söyledi.

BALIKESİR`İN LEZZETLERİ FESHANE`DE TANITILACAK!

Balıkesir Valiliği çatısı altında; Balıkesir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Borsası ve diğer STK’ların eşgüdümüyle tanıtım faaliyetlerinin temelinin geçtiğimiz yıl atıldığını ifade eden Başkan Kula, geçen yıl Ankara’da düzenlenen Tanıtım günleri sonrası olumlu geri dönüşler aldıklarını, bu doğrultuda Balıkesir Tanıtım Günleri`nin ikincisinin, 10-14 Eylül 2014 arasında İstanbul Feshane`de yapılacağı kaydetti.

TANITIM ODAĞINDA BALIKESİR SÜT KUZUSU VE DERİ VAR

Geçtiğimiz yıl Ankara’da düzenlenen Tanıtım günlerine, Balıkesir’den 65 firma, 18 ilçe ve üç beldenin katılarak stant açtığını hatırlatan Kula, ‘‘Halk oyunları, konserler ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra Balıkesir`e özgü lezzetler davetlilerden büyük ilgi görmüştü. 4 günde yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği organizasyonda yakaladığımız başarı bizleri daha da cesaretlendirdi. Eylül ayında İstanbul Feshanede düzenleyeceğimiz tanıtım günlerinin odağına; Zeytinyağı, manda kaymağı ve süt ürünleri gibi yöreye özgü lezzetler ve tarımsal ürünlerimizin yanı sıra, Balıkesir’in marka değeri taşıyan Süt Kuzusu, et ürünleri ve yün-yapağı ile deri ürünlerimizi alacağız. Programın amacı değerlerimizi ve lezzetlerimizi tanıtmak. Ulusal anlamda, sadece yemek değil, Balıkesir’in kültürünü bir şölen havasında göstermeye hazırız’’ şeklinde konuştu.

 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı