Balıkesir`de Gazi İlköğretim Okulu İmam Hatip Oldu

Balıkesir`de Gazi İlköğretim Okulu İmam Hatip Oldu

Balıkesir`de Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu`nun ardından Gazi İlköğretim Okulu da imam hatip ortaokuluna dönüştürüldü.

Balıkesir`de Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu`nun ardından Gazi İlköğretim Okulu da imam hatip ortaokuluna dönüştürüldü. Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV) Başkanı Behiç İstanbulluoğlu, "Bu okulun isim değişikliğiyle imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi AK Parti iktidarının eğitimde varmak istediği yeri göstermesi açısından çok anlamlıdır" dedi.

Balıkesir`de 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde 4+4+4 dönüşüm planlamasıyla ilgili çalışmalar sürerken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan ve mayıs ayında çalışmalarını tamamlayan altı kişilik komisyon Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu`nun ardından Gazi İlköğretim Okulu`nu da imam hatip ortaokuluna dönüştürdü. 1928 yılından bu yana eğitim veren ve mimarisiyle dikkat çeken okulun yeni adı Gazi İmam Hatip Ortaokulu olarak belirlendi ve okulun yeni tabelası kısa sürede hazırlanıp asıldı.

Okul Müdürü Hasan Hüseyin Yörük emekliye ayrılırken, yerine Kepsut İlçesi`nde öğretmenlik yapan Ersin Güçlü atandı. Sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarıyla tanınan Güçlü, Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şube Başkanı olarak da görev yaptı.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde 5 ve 6`ncı sınıflar için kayıtlara başlayan Gazi İmam Hatip Ortaokulu`na 150 öğrenci alınacağı bildirildi. Bu okuldaki ilkokul öğrencilerinin Atatürk İlkokulu`na, ortaokuldaki öğrencilerin de Kayabey Ortaokulu`na gönderileceği açıklandı. Ancak hem Atatürk hem de Kayabey`in yıkılması ve yeniden yapılması gündeme gelince öğrencilerin Albay Tayyar Nuran Oğuz İlköğretim Okulu ve Fatih Ortaokulu`na gönderilmesi kararlaştırıldı. Bu arada, binanın bir bölümünde hizmet veren Balıkesir Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi`nin de taşınması gündeme geldi.

"NİHAİ HEDEF; DİNDAR VE KİNDAR NESİL"

BAÇEV Başkanı Behiç İstanbulluoğlu, "Bu okulun isim değişikliğiyle imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi AK Parti İktidarı`nın eğitimde varmak istediği yeri göstermesi açısından çok anlamlıdır" dedi. Eğitimde 4+4+4`ün hangi amaçlarla çıkarıldığınn, bilim, teknoloji ve çağdaşlıktan uzak itaat ve inanca dayalı bir anlayışın hedeflendiğinin Balıkesir`deki bu uygulamayla iyice ortaya çıktığını ileri süren İstanbulluoğlu, şunları söyledi: 

"Kentin en güzel mimari eserlerinden birisi olan Gazi İlköğretim Okulu`nun imam hatibe dönüştürülmesi dikkat çekicidir. Ayrıca burada eğitim görmekte olan çocukların evlerinden çok uzak okullara gitmek zorunda kalmaları ailelere yeni zorluklar getirecek. Çocuklar gittikleri okullarda uyum sorunu yaşayacak. Bu da göstermektedir ki AK Parti iktidarının nihai hedefi dindar ve kindar nesil yetiştirmektir. Çünkü dindar ve kindar nesilleri normal okullarda değil, imam hatipte yetiştireceklerini düşünmektedirler."



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false