Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Bandırma’da

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Bandırma’da

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz'ü ziyaret etti.

Aynı zamanda Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin dönem başkanlığını da yürüten Ergöz, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Sabancı, Konsey bünyesinde oluşturulan "Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonu"nun, başta müsilaj olmak üzere Marmara Denizi'nin sorunları hakkında ayrıntılı bir çalışma yaparak, bir rapor hazırladığını belirtti. Raporun, önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağını belirten Sabancı, şu değerlendirmede bulundu:

"Pandemi gibi müsilaj da herkesi yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Bu nedenle konuyu sadece kurumlara, belediyelere indirgemek doğru doğru değildir. Marmara Denizi'nin sorunları kentlerde yaşayan herkesin sorunudur. Bu sorunların çözümü için uzlaşmacı biçimde herkesin el ele ermesi gerekir."

Sabancı, 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında, Balıkesir'de, ülkemizdeki tüm kent konseylerinin katılımıyla düzenlenecek olan "Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu"na 350 dolayında bilim insanının da katılacağını bildirdi.

Sabancı'nın, Bandırma Kent Konseyi'ni ziyareti sırasında Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen ve  Ayyıldız Mahallesi Muhtarı Ali Derman da hazır bulundu.     ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı