BALIKESİR DEPREME HAZIR MI?

BALIKESİR DEPREME HAZIR MI?

BALIKESİR MİLLETVEKİLİ GÜMÜŞ, BALIKESİR İLİNİN DEPREM RİSKİNİN ARAŞTIRILMASI İÇİN TBMM`YE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ.

BALIKESİR`DE OLASI DEPREMLERE HAZIR MIYIZ?

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Balıkesir`de bulunan tüm fayların kentleşme üzerine etkileri ve kurumların bu çalışmaları yürütmedeki yeterliliklerinin araştırılması amacıyla hazırladığı araştırma önergesini TBMM Başkanlığı`na sundu. CHP Grubu adına hazırlanan araştırma önergesi kabul edilirse konuyla ilgili meclis araştırması açılacak.

"BALIKESİR`DE YENİ BULUNAN FAYLARDAN YETKİLİLERİN HABERİ BİLE YOK"

Balıkesir il sınırları içerisinde kalan mevcut faylara ilave olarak MTA Genel Müdürlüğü`nün 2011 tarihli Türkiye Diri Fay Haritası`na Havran - Balya Fay Zonu ve Balıkesir Fayı eklendiğini ifade eden Haluk Ahmet GÜMÜŞ, yeni eklenen faylara ilişkin çok az veri bulunduğunu ve şehirleşme ve yapılaşmada yeni fayların dikkate alınmadığını dile getirdi.

Kentleşmenin akıl ve bilim yoluyla geliştirilmesi gerektiğini ifade eden GÜMÜŞ, dönüşüm projelerinde jeoloji biliminden faydalanılması ve deprem riskinin gözetilerek yapılaşmaya gidilmesi gerektiğini söyledi. Yeni bulunan iki büyük fay sisteminden resmi kurumların neredeyse haberinin bile olmadığını ekledi.

"AMACIMIZ BALIKESİR HALKININ YARARI İÇİN KONUYA GEREKEN ÖNEMİN VERİLMESİNİ SAĞLAMAKTIR."

Araştırma önergesi ile Balıkesir`in modern bir kent olarak gelişmesi ve kalkınmasına katkı sunmayı hedeflediklerini ifade eden GÜMÜŞ, "Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek" dedi. Doğa olaylarının afete dönüşmesinin tamamen insan faktöründen kaynaklandığını dile getiren GÜMÜŞ, özellikle Balıkesir Şehir Merkezi`ni tehdit eden Balıkesir Fayı`nın henüz planlara işlenmemiş olması ve zeminde tespitinin yapılmamış olmasının tehlikenin boyutlarını katlamakta olduğunu ve konuyla ilgili başta Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliği olmak üzere tüm ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve değerlendirmelerinin yetkili kurumlarca dikkate alınması gerektiğini ifade etti.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false