Balıkesir Aşçı Köfteci ve Benzerleri Odası Başkanı Hasan Yıldız

Balıkesir Aşçı Köfteci ve Benzerleri Odası Başkanı Hasan Yıldız

SGK priminin yüksek olması nedeniyle bu uygulamanın kaçak işçi çalıştırılmasına neden olabileceğini düşündüklerini söyleyerek gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.





Aşçı Köfteci ve Benzerleri Odası Başkanı Hasan Yıldız oda üyeleri adına SGK'dan isteklerini dile getirdi. Başkan Yıldız SGK priminin yüksek olması nedeniyle bu uygulamanın kaçak işçi çalıştırılmasına neden olabileceğini düşündüklerini söyleyerek gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

Özel sektörde hizmet sektörünün %60 gibi en çok istihdam sağlayan meslek grubu olduğunu ve bu nedenle ilk işçi alımlarında 1 ay gibi deneme süresi uygulama talebinin değerlendirilmesini isteyen Yıldız, 6111 Torba yasa yapılandırılmaları hem cari hem de taksit ödeme zorluğu yapılandırmayı bozmakta, yeni bir düzenleme beklemekteyiz. İşçi kıdem ve ihbar tazminatlarının maaşın içinde ödenmesi, fon kurularak aktif hale getirilmeli iş verimi arttırılmalı. Bağ-Kur'lu, sigortalıdan da daha fazla prim ödemesine rağmen en az maaşı almaktadır. Buna çözüm bekliyoruz. SGK prim borcu olan sigortalı sağlık hizmeti alırken Bağ-Kur'lu mağdur bu mağduriyet giderilmeli. Bir çırağın çıraklık dönemi 3, kalfalık ve ustalık toplam 5 yıl. Sadece 5 yıl çırağın iş kazası ve meslek hastalıklarına bakmaktadır. Çırak ve Kalfalar da 5 yılın tamamı ödenmesi tüm sosyal güvenceleri kapsaması, aynı zaman da SGK priminden sayılmasını talep ediyoruz. Esnaf ve sanatkârın çalışacak işçi sıkıntısının giderilmesi için yarar sağlayacaktır” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı