BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TRİATLONDA ZİRVEDE!

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TRİATLONDA ZİRVEDE!

2019 Koç Spor Fest Bahar Etabı´nda yer alan yeniliklerle mücadele ve fair play ruhu sahaların dışına taşındı

Türkiye´nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest´in bahar etabının ikinci ayağı tamamlandı. Van 100. Yıl Üniversitesi´nde düzenlenen Basketbol 1. Lig karşılaşmalarındakadınlarda Aksaray Üniversitesi, erkeklerdeise Atatürk Üniversitesi Süper Lig´e Yükselme maçlarına katılmaya hak kazandı. Triatlon Şampiyonası´nda ise bireysel performanslar sonucu belirlenen takım sıralamasında Balıkesir Üniversitesi hem kadınlarda hem erkeklerde zirvede yer aldı.

Koç Holding´in üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlence ile buluşturduğu, Türkiye´nin en geniş katılımlı spor organizasyonu Koç Spor Fest, bahar etabıyla üniversiteli sporcuların nefes kesen mücadelesine sahne oluyor. 62 branşta 26 bin üniversiteli sporcunun yarıştığı Koç Spor Fest´in bahar etabının ikinci ayağı, Van 100. Yıl Üniversitesi´nde tamamlandı.

Basketbolda kadınlarda Aksaray Üniversitesi, erkeklerde Atatürk Üniversitesi birinci oldu

Van 100. Yıl Üniversitesi´nde düzenlenen Basketbol 1.Lig karşılaşmalarına kadınlarda 5, erkeklerde ise 8 üniversite katıldı. Kadınlarda Aksaray Üniversitesi, erkeklerde ise Atatürk Üniversitesi Süper Lig´e Yükselme maçlarına katılmaya hak kazandı. Kadınlarda ikinciliği Van 100. Yıl Üniversitesi elde ederken, Atatürk Üniversitesi üçüncü oldu. Erkeklerde ise Gaziantep Üniversitesi ikinci olurken, Siirt Üniversitesi üçüncü oldu.

/resimler/2019-4/30/0919066130405.jpg

Triatlon´da Balıkesir Üniversitesi zirvede

Triatlon Şampiyonası´na ise 7 üniversiteden toplam 27 sporcu katıldı. Kadınlarda Balıkesir Üniversitesi´nden İlayda Kara şampiyon olurken, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi´nden Buse Aygün ikinci, Balıkesir Üniversitesi´nden Elif Polat ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise Balıkesir Üniversitesi´nden Ali Mutlu altın madalyanın sahibi olurken, İzmir Yaşar Üniversitesi´nden Gültiğin Er gümüş ve Ferhat Yılmaz ise bronz madalya aldı. Bireysel performanslar sonucu belirlenen takım sıralamasında ise Balıkesir Üniversitesi hem kadınlarda hem erkeklerde zirveye adını yazdırdı.

/resimler/2019-4/30/0919530629818.jpg

Gündüz Spor, Gece Athena Coşkusu

Gündüz spor müsabakaları ve etkinliklerde keyifli anlar geçiren üniversite öğrenciler, akşam da alternatif rock müziğin en başarılı ve önemli grupları arasında yer alan Athena konserinde eğlendi. 2015´te Koç Spor Fest´in 10´uncu yılı kapsamında bu heyecanı 2. kez paylaşan Athena, Türkiye´nin dört bir yanına uzanan ve her yıl on binleri buluşturan, en büyük gençlik festivali sahnesinde ilk albümleri Skalonga´dan son albümleri Altüst´e kadar hit olmuş şarkılarının yanı sıra farklı müzik türlerini kendi tarzlarında yorumladıkları repertuvarları ile gençlerle buluştu.

/resimler/2019-4/30/0920461871568.jpg

2019 Koç Spor Fest Bahar Etabı´nda yer alan yeniliklerle mücadele ve fair play ruhu sahaların dışına taşındı

Van 100. Yıl Üniversitesi´nde yaklaşık 6 bin öğrenci, Koç Spor Fest´in programına bu yıl eklenen ?Challange Zone? isimli mücadele parkurlarına katılarak mücadele ve fair play ruhunu sahaların dışına taşıdı. Yardımseverlik koşusunu Türkiye´de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için faaliyet gösteren sivil toplum oluşumu ?Adım Adım? iş birliğiyle öğrencilerin ve halkın katılımına açık olarak düzenlenen ?Adım Adım Kampüs Koşuları´nın ikincisi Van 100. Yıl Üniversitesi´nde gerçekleştirildi. Toplam 120 kişi, Adım Adım Kampüs Koşuları´nda sivil toplum örgütlerinin bağış kampanyalarına destek oldu.

Öğrenciler bu yıl hayata geçirilen ve sporu merkezine alarak sağlıklı bir yaşam için farklı konularda pek çok içeriği yıl boyunca eğlenceli ve bilgilendirici bir yolla öğrencilerle buluşturan, aynı zamanda Koç Topluluğu şirketleri tarafından sağlanan fırsatlarla, öğrencilere kültür - sanat ve spor alanlarından aktiviteleri deneyimleme fırsatları sunan istop isimli mobil uygulama ile tanıştı.

Büyük final, Kurtuluş Savaşı´nın 100. Yılında Samsun´da Yapılacak

Tekirdağ´ın ardından Van, Hatay, Burdur, Antalya ve Muğla´da gerçekleştirilecek Koç Spor Fest´in bahar etabındaki final müsabakaları, 13-14 Mayıs tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi´nde yapılacak. Büyük finallerde, Jimnastik, Atletizm, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Yüzme, Futbol ve Dağ Bisikleti branşlarında 5 bini aşkın sporcu şampiyonluk için mücadele edecek.

Bu yıl, Kurtuluş Savaşı´nın başlangıç tarihinin 100. Yılında, Koç Spor Fest finalleri kapsamında diğer yıllardan farklı olarak tüm şehrin davetli olduğu büyük bir yürüyüş ve konser de düzenlenecek.?19 Mayıs´ın 100´üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda? isimli yürüyüşe şehrin tamamından çok geniş bir katılım bekleniyor.

2019 KOÇ SPOR FEST ROTASI:

  • 18-19 Nisan 2019, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  • 24-25 Nisan 2019, Van 100. Yıl Üniversitesi
  • 29-30 Nisan 2019, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
  • 2-3 Mayıs 2019, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • 6-7 Mayıs 2019, Antalya Akdeniz Üniversitesi
  • 9-10 Mayıs 2019, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • 13-14 Mayıs 2019, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi

SAYILARLA KOÇ SPOR FEST:

  • 13 yılda 38 şehirde 40 üniversiteye gidildi, toplam 121 bin 400 kilometre yol kat edildi.
  • 220 binden fazla sporcu Koç Spor Fest´e katıldı.
  • 105 festivalde sahada 4 milyon, sosyal medyada ise 12 milyondan fazla gence ulaşıldı.
  • İlk senesinde üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, son yıllarda bu sayı 62´ye yükseldi.
  • 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de istihdam ediliyor.
  • Koç Topluluğu Şirketleri Arçelik, Avis, Aygaz, Beko, Bilkom, Fiat, Ford, Grundig, Koçtaş, Opet, Sek, Setur, Tanı, Tat, Tüpraş ve Yapı Kredi de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Spor Fest´e destek veriyor.
  • Proje çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda UNWomen, Turmepa, Çevko, Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yapılarak sahada öğrencilere sosyal sorumluluk odağında farklı içerikler sunuldu.


  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli