Balıkçı, Erdek kitabını imzaladı

Balıkçı, Erdek kitabını imzaladı

?Gizemli Cennetsin Erdek?, Erdek sevdalılarıyla buluştu

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı, 8´inci kitabı olan ?Gizemli Cennetsin Erdek?i, Erdek´in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 18 Eylül´de, Erdek cumhuriyet alanında imzalayarak okurlarıyla bir kez daha buluştu.

İmza gününe Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, belediye meclis üyesi Nimet Kalafat, oyuncu Erol Tezeren ve kalabalık bir topluluk katıldı.

İmza gününde konuşan gazeteci Önder Balıkçı, ?Annem Erdeklidir. Ben bir Erdek sevdalısıyım. Belediye başkanım sayın Hüseyin Sarı, benden Erdek´i her yönüyle anlatan güzel bir kitap yazmamı istedi. Kitap için iki yıla yakın bir çalışma dönemi geçirdim. Başkanımız, bu süreçte de desteğini hiç esirgemedi. Bu arada kitabın içeriğine de hiç müdahalede bulunmadı. Ortaya gerçekten güzel bir belgesel kitap çıktığını düşünüyorum. Tabii ki kitabın eksikleri vardır, unutulanlar olabilir. Ancak bu çeşit kitaplar kaynaktır. Umarım, gelecek kuşaklar, bu kitaplardan yararlanarak, daha da başarılı yayınlar ortaya koyarlar. Sayın başkan başta olmak üzere kitabıma destek verenlere teşekkür ediyorum? dedi.

Ardından konuşan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da, Erdek´in tarihini ve önemli değerlerini ortaya koyan belgesel nitelikli kitaplara ihtiyaç duyulduğunu vurgularken, şunları söyledi:

?Önder Balıkçı, benim isteğim üzerine hiçbir maddi beklenti içinde olmadan bu kitabı hazırladı. Kitabı, yaklaşık bir ay önce baskıdan teslim aldık. Erdek Zamanı Festivali´nin, ?İnanç ve Kültür´ bölümünde bu organizasyonu düzenleyecektik. Ancak ekonomik kriz nedeniyle festival iptal edilince imza gününü bugün yapıyoruz. Önder ağabeye sormadan, kitabı gelen herkese armağan ettim. Kitap büyük ilgi gördü ve beğenildi.?

/resimler/2018-9/18/2107345818916.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli