Balık Soğan'ın da hasat başladı

Balık Soğan

Ballıpınar'da MOR soğan hasadı başladı. Ürün tarlada 3 tl'den piyasaya çıktı

Rengi, tadı, görselliği ile Balık ve zeytin yağlı salataların vazgeçilmez parçası Kapıdağ MOR soğanı tescilli anavatanı Ballıpınar'daki hasadı başladı.

Üretimdeki coğrafi işareti ile Mor soğanın anavatanı olarak tanımlanan Erdek Ballıpınar Mahallesi hafta sonundan itibaren gerçekleştirdiği hasadı, standart paketleme işlemi sonrası anlaşmalı marketlerdeki raflarda yerini almak için yola çıktı.

Ballıpınar muhtarı Necmi Sezer, Kapıdağ'ın doruklarından süzülen iklimsel dokuda hasadını yaptıkları Napolyon kiraz hasadı ardından hafta sonu başlanan Mor soğan hasadının tüm hızı ile sürdüğünü, geçtiğimiz sezon 1.300 ton luk rekoltenin Mart ve Nisan aylarında yaşanan iklimsel şartlar nedeni ile bu sezon 1000 ton dolayında sınırlı kalmasının beklendiğini açıkladı.

Ballıpınar Muhatrı Necmi Sezer, üretimden tüketime ilmik, ilmik işlenen Ballıpınar MOR soğanının tüketiciye ulaşma noktasında verilen çabanın insan üstü bir çaba ile gerçekleştiğini, bu noktada yaşanan yorgunluğun ise ürün hasadı ile son bulduğunu söyledi.

Muhtar Sezer, İklimsel olumsuzluklar nedeni ile ürünün hasada yattığı süreçte erkeğe dönüşmesinin 300 tonluk bir kayba neden olduğunu, buna karşın mahsulün renk, gramaj ve tadı ile önceki yıl gördüğü fiyatı bu yılda bulduğunu, Ballıpınar Mor soğanının müstahsilden çıkış fiyanının önceki yıl olduğu gibi bu yılda 3 tl ile sınırlı kaldığını açıkaldı.



Anahtar Kelimeler: Balık Soğan' hasat başladı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli