Balgöç geleneği bozmadı

Balgöç geleneği bozmadı

Bandırma’nın en güçlü sivil toplum kuruluşu Balgöç yönetimi Mübarek Kadir gecesi iftarında buluştu.

Merkezi Bursa’da bulunan ancak Bursa’dan sonra ençok Balkan göçmeninin yaşadığı yer olan Bandırma’da 950 kayıtlı üyesi bulunmasına rağmen resmi olmayan kayıtlara göre 60 bin Balkan göçmeninin yaşadığı Bandırma soydaşları bin geceye bedel mübarek Kadir gecesi bir arada olmanın özlemini paylaştı.

Bir süre önce göreve getirilen Bandırma Başkanı İlhan Özel yaptığı açıklamada Bandırma Balgöç olarak yeniden yapılanma hareketi içinde, gelenek ve görenekleri yaşayarak acıları paylaşıp azaltmak, sevinçleri paylaşıp çoğaltmak adına sosyal çalışmalarını arttıracaklarını ifade etti. Başkan İlhan Özel bu anlamda tüm Balkan göçmenlerini Kapalı çarşıda eski belediye’de bulunan Balgöç’e üye olmaya davet etti.

Balgöç, Kadir gecesi iftarına katılan CHP ilçe Başkanı ve Balgöç yönetim kurulu üyesi Dr. Selim Panç, Ukrayda’da yaşanan savaş ve dram başta olmak üzere insanlığın tüm dünyada zor günler geçirdiğini, oysa insanlığın yaşam hakkı barış, özgürlük ve huzur içinde bulunmak olduğunu vurgulayarak, “Şiddetten uzak sevgi ve barış içinde yaşamak için, insanlık için sevgi aşılamalıyız.” Dedi.



Anahtar Kelimeler: Balgöç geleneği bozmadı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı